Belföld

2010.01.28. 15:09

Az MSZP cselekvési programot ígért a nyugdíjasoknak

FMH - Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt szerint a kormány intézkedései miatt stabil, és 2050-ig fenntartható a nyugdíjmodell.

MTI

A politikus erről a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) Nyugdíjas Szövetség választmányának csütörtöki ülése után beszélt.
- A következő 10-15 évben gondolkodni kell azon, hogy miként lehet a mostani nyugdíjrendszert fenntarthatóvá tenni, de a kormány eddigi intézkedései biztosítják a stabilitást - jelentette ki Mesterházy Attila. 
Hozzátette: március körül dönthet a kormány a méltányossági nyugdíjkassza növeléséről.
A szocialista frakcióvezető hangsúlyozta: a választmányi ülésen a nyugdíjasok kiszámíthatóságot, biztonságot és nyugalmat kértek a politikusoktól. 
Újból elmondta: "a Fidesz által favorizált" svéd nyugdíjmodell egészen biztosan csak rosszat jelent a nyugdíjasoknak, hiszen megszűnne a rokkantsági nyugdíj, az árvaellátás, vagy éppen az özvegyi nyugdíj.
Hozzátette: az MSZP semmilyen formában sem támogatja a svéd modell bevezetését, a mostani nyugdíjmodell 2050-ig fenntartható.
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje közölte: ígéretet tett a nyugdíjasoknak, hogy az idősügyi stratégiához társítanak egy hároméves cselekvési programot is.
Újságírói kérdésre válaszolva az ingatlanadó eltörlésével kapcsolatban megismételte: az 50 milliárd forintos bevételkiesést a kormány költségvetési tartalékból kívánja fedezni. 
Semmilyen olyan megszorítást nem támogat a kormány, ami az emberek mindennapi életét érintené - tette hozzá.
Czerván Mártonné, az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetség választmányának elnöke újságíróknak azt mondta: az ülésen résztvevő nyugdíjasok egyetértettek a szocialista párt nyugdíjprogramjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!