Belföld

2009.11.10. 14:35

Herényi: botrányszagú döntés a Volán-cégekről

Budapest - Botrányszagúnak nevezte Herényi Károly országgyűlési képviselő a nemzeti vagyonkezelő döntését, amellyel 2016-ig pályáztatás nélkül hosszabbított szerződést a Volán-cégekkel.

MTI

Az MDF politikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: ezzel ezek a cégek kizárattak minden uniós pályázati lehetőségből.
"El kellene döntenie a magyar kormánynak, hogy az EU-hoz vagy a KGST-hez tartozunk-e, mert ez a fajta mentalitás sokkal inkább a KGST-t jellemezte" - mondta az MDF-es politikus.
Hozzátette: mindenki rosszul jár ezzel a hosszabbítással, az utasok elesnek egy sokkal jobb minőségű és olcsóbb szolgáltatástól, mint amit a Volán-buszok eddig kínálni tudtak. A közlekedési tárca ugyanis elutasította az Orangeways járatindítási kérelmét. A vállalat öt városba indított volna prémiumszolgáltatásokkal buszjáratokat.
A megállapodással a kormány egy olyan monopólium mellett állt ki, amely az elmúlt évtizedekben csak arra szolgáltatott példát, hogy a verseny hiánya miatt hogyan lehet meglehetősen drágán, és alacsony színvonalon szolgáltatást biztosítani.
Nehezen érhető, miért nem akar a kormány ezen a területen szabályozott piaci versenyt - fogalmazott Herényi Károly.
A független képviselő véleménye szerint egyre jobban erősödik az országban a piacellenesség és egyre több olyan megnyilvánulás van, ami Magyarország nemzetközi megítélését rontja és a lemaradó országok közé sorolja. Példaként a rádiófrekvenciák és a pécsi vízmű ügyét említette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!