Belföld

2009.10.26. 14:29

Húsz évre szerződtek - új üzemeltető a gyöngyösi kórháznál

Hétfőtől a nagyatádi kórházat is üzemeltető Medical Investments (MI) Zrt. működteti a gyöngyösi kórházat, miután szerződést kötött a céggel a település önkormányzata - tájékoztatta az MTI-t Gyöngyös szocialista alpolgármestere.

feol.hu

Szerződést kötöttek a Medical Investments Zrt.-vel az egészségügyi közfeladat ellátásáról, illetve az ingó és ingatlan vagyon kezeléséről is - mondta Végh Attila.
A 20 évre szóló üzemeltetési kontraktustól azt várják - tette hozzá az alpolgármester -, hogy a cég megfelelő színvonalon fenntartja és finanszírozza a 450 ágyas intézményben a betegellátást.
Mint mondta, az intézményt úgy adják át, hogy jelenleg a bevételek fedezik a kiadásokat.
Az MI pályázat alapján nyerte el az intézmény üzemeltetési jogát. A másik aspiráns a Trigomed Kft. volt, ám a döntést megelőzően a helyi orvosi és a szakdolgozói kamara is az MI pályázatát támogatta, s a bírálóbizottság szintén a cég mellett foglalt állást.
Az MI pályázatát végül a képviselő-testület október 16-i ülésén az MSZP, az SZDSZ és a lokálpatrióta egyesület képviselői támogatták, a fideszes városatyák tartózkodása mellett
Tatár László, a Fidesz Polgári Összefogás Frakció vezetője akkor az MTI-nek elmondta: szerintük meg kellett volna tartani a kórházat az önkormányzati nonprofit társaság kezelésében. A Fidesz sem a cég által beterjesztett szakmai programot, sem a társaság pénzügyi hátterét nem látja kielégítőnek, ezért nem szavazták meg a határozati javaslatot.
Információik szerint a társaság a Nagyatádon vállalt szakmai programot sem valósította meg. Ebben a helyzetben azt javasolták, hogy az önkormányzat nyilvánítsa eredménytelennek a tendert és állítsanak önkormányzati biztost az intézmény élére - mondta akkor Tatár László.
Az önkormányzat azt követően írta ki a pályázatot a kórház működtetésére, hogy szerződést bontottak a korábbi üzemeltetővel, a csődhelyzetbe került HospInvest Zrt.-vel. A másik pályázó, a Trigomed Kft. ügyvezetője az a Gászpor Jenő, aki korábban a HospInvest Kft. vezető tisztségviselője volt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!