Belföld

2009.10.13. 06:16

Gyógyszertől bódult gyerekek - a kórház a korábbi elmarasztalás miatt nem informál

FMH - Nem ad információt a gyógyszermérgezés gyanújával kórházba szállított tíz tiszaberceli fiatal állapotáról a nyíregyházi kórház - közölte a gyógyintézet sajtóreferense kedden kora reggel az MTI-vel.

feol.hu

A kórház elzárkózik minden, a gyermekekkel kapcsolatos tájékoztatás elől - mondta B. Mikula Edit. A sajtóreferens ezt azzal indokolta, hogy az adatvédelmi biztos legutóbb elmarasztalta a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházat a kislétai romagyilkosság súlyosan sérült gyermekáldozatának állapotáról adott orvosi információk miatt. 
A gyógyintézet a jövőben nem kíván egyetlen betegével kapcsolatban sem tájékoztató információt közölni a sajtószervekkel - mondta B. Mikula Edit.
A tíz tiszaberceli fiatalt, egy általános iskolai tanulót és kilenc középiskolást hétfőn szállították  kórházba a mentők, mindannyian kedélyállapot-javító gyógyszert szedtek be, arra energiaitalt ittak, illetve volt aki kis mennyiségű alkoholt fogyasztott, hogy a bódultság állapotát önmagán kipróbálja.
A gyógyintézetben a hétfői információk alapján kimosták a gyermekek gyomrát, infúziós kezelést kaptak, s megfigyelésre benntartották őket a kórházban.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!