Belföld

2009.10.02. 05:16

Blikk: gyanúsítottként hallgatták ki Pákh Imrét az őssejtügyben

Gyanúsítottként hallgatta ki csütörtökön az őssejtbotrány ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Pákh Imre műgyűjtőt - írta pénteki számában a Blikk.

feol.hu

A lap információja szerint átkutatták a műgyűjtő lakását is.
A nyár közepén az ügyben négy embert vettek őrizetbe. Az NNI emberi test tiltott felhasználásával gyanúsítja őket amiatt, hogy magzatból kinyert őssejtet ültettek emberekbe.
A műgyűjtő cégbírósági adatok szerint igazgatósági tagja volt az IRM Magyarország Nemzetközi Biotechnológiai és Őssejt Központ Zrt.-nek.
A lap úgy tudja, hogy Pákh Imre nem tett vallomást, azt majd írásban nyújtja be az NNI-hez. Az ügyről a Blikknek nem akart nyilatkozni.
A lap információja szerint gyanúsítottként történő beidézésének hírét Fásy Ádám műsorvezető kórházi ágyán kapta meg. A Blikknek azt mondta: nincs félnivalója, hiszen barátja, Pákh Imre kérésére lett igazgatósági tag a cégben. Hozzátette, hogy házkutatást tartottak nála, "de nem találtak semmilyen terhelő dolgot, hisz nincs mit".
Bartha László, az NNI szóvivője a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy egy embert csütörtökön hallgattak ki az ügyben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!