Belföld

2009.10.05. 10:36

Ámokfutót fogtak a rendőrök - verekedett, tört-zúzott, balesetet okozott

Verekedő és baleseteket okozó ámokfutót fogtak el a rendőrök Tokajban, a 44 éves rakamazi férfi ellen eljárás indult - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

feol.hu

Az ámokfutó ellen közveszélyokozás, súlyos testi sértés kísérlete, rongálás, ittas vezetés, balesetek előidézése, valamint jármű önkényes elvétele miatt indítottak eljárás - ismertette Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.
A férfi hétfőn, a reggeli órákban Rakamazon összeveszett volt élettársával, bántalmazta őt és az édesanyját, majd tört, zúzott a lakásban, végül az alagsorban leszerelte a gázkazán csövét, és gázömlést idézett elő. Ezután önkényesen elvitte volt élettársa kisteherautóját, amellyel nekiment egy kombájnnak és két másik kocsinak. A helyszínről elhajtva a szomszédos Tokajban folytatta ámokfutását, ott is összetört egy autót, egy másikkal pedig frontálisan ütközött. Ezután gyalog próbált elmenekülni, de a rakamazi és a tokaji rendőrök elfogták.
A szóvivő megjegyezte, hogy a bántalmazott nőket kórházba szállították, állapotukról egyelőre nincs információjuk. A katasztrófavédelmi szakemberek szerint a leszerelt gázcső miatt robbanásveszélyes helyzet alakult ki a rakamazi, többlakásos házban, ahol hétfő délelőtt kilencen tartózkodtak - tette hozzá.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!