Belföld

2009.09.09. 04:37

Kevesebb jut a rászoruló gyerekek étkeztetésére (is)?

Januártól harmadával kevesebb jut a rászoruló gyerekek ingyenes étkeztetésére, megszűnik az iskolai diáksport, csökken az osztályfőnöki pótlék - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

feol.hu

A lap a birtokába jutott jövő évi költségvetési javaslat szeptember 1-jei változatára hivatkozva azt írta: a kormány a jelenlegi egyharmadára, egymilliárd forintról 338 millió forintra csökkenti az érettségi vizsgák lebonyolítására szánt pénzt, ahogy harmadára apad az egyéb szakmai vizsgákra adott támogatás is.
Az Új tudás programmal kapcsolatban a Magyar Nemzet azt írta: csupán az idén januártól részesülhet - pályázati úton - bérpótlékban a sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó pedagógusok egy szűk köre, ám a munkájuk elismerésére elkülönített keretet tíz százalékkal csökkentik. A lap szerint ennyivel csökken az osztályfőnöki pótlékra elkülönített forrás is.
A büdzsé teljes egészében megszünteti az iskolai diáksport támogatását, tíz százalékkal csökkenti a szakiskolai gyakorlati oktatás kiegészítő támogatását, és mintegy ugyanennyivel csökkenti a sérült gyerekek gyógypedagógiai nevelésében, fejlesztő felkészítésében a támogatást - írta a lap.
A Magyar Nemzet szerint a rászorulók ingyenes óvodai és iskolai étkeztetésére elkülönített keretet egyharmadára csökkentik.
A lap úgy tudja, a kormány úgy "kompenzálja" majd az elvonásokat, hogy szűkíti a jogosultak körét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!