Belföld

2009.09.11. 12:17

Fodor nem lép ki az SZDSZ-ből, de visszaadta mandátumát

FMH - Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke átadta Szili Katalin leköszönő házelnöknek parlamenti mandátumát pénteken.

feol.hu

Fodor Gábor a házelnökkel folytatott megbeszélése után elmondta: szeptember 14-ei hatállyal mond le a mandátumáról, és az ezzel kapcsolatos hivatalos iratokat adta át Szili Katalinnak.
Döntése hátteréről szólva a liberális politikus közölte: számára vállalhatatlan, hogy ma Magyarországon nincs párbeszéd, együttműködés és összefogás sem, s bár hivatásától kell megválnia, "becsületbeli okok" miatt most nem tudja azt folytatni.
Az MTI kérdésére azt mondta: nem lép ki az SZDSZ-ből. Arra a felvetésre, hogy alapít-e új pártot, Fodor Gábor azt válaszolta, hogy korai még erről beszélni, mindenesetre tény, hogy a magyar társadalom felfokozott érdeklődéssel tekint egy új politikai erő létrejöttére. 
"Nem kívánok azok csoportjához csatlakozni, akik abból próbálnak politikai tőkét kovácsolni, hogy belerúgnak az SZDSZ-be" - fogalmazott, hozzátéve, hogy vannak elképzelései, de hogy mit hoz a jövő, arról majd a megfelelő pillanatban beszél.
Fodor Gábor - aki 1990 óta volt parlamenti képviselő, és legutóbb listán került az Országgyűlésbe - elmondta még: az elmúlt évtizedekben a közért dolgozott, "emelt fővel, tisztán, becsületesen" állhat a közvélemény előtt.
Bár - fejtette ki - erre büszke, az mégis fáj is neki, hogy attól a hivatásától kell most elköszönnie, amelyet eredményesen végzett, és amelyhez van tehetsége.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!