Belföld

2009.08.12. 10:47

Sólyom László meglátogatta a Kislétán meglőtt kislányt, aki túl van az életveszélyen

FMH - Az orvosai szerint túl van a közvetlen életveszélyen a kislétai lány, akit múlt hétfőn ért támadás édesanyjával együtt otthonukban - mondta Sólyom László köztársasági elnök szerdán Nyíregyházán, miután Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannal meglátogatta a sérültet a Jósa András Oktató Kórház intenzív osztályán.

feol.hu

Az államfő hozzátette: az erős akaratú, talpraesett, 13 éves kislány a látogatás során meggyőzte arról, hogy meg akar gyógyulni, s ennek nagy jelentősége lehet a további orvosi kezelések szempontjából. 
A  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán augusztus 3-ára virradó éjjel érte támadás a családot: a 45 éves nő a sörétes fegyverből leadott lövésektől a helyszínen meghalt, lányát súlyos sérüléssel szállították a nyíregyházi kórházba.
A köztársasági elnök a látogatást követő rövid sajtónyilatkozatában kitért arra, hogy a kórházban találkozott és megbeszélést folytatott a kislány nagymamájával és nagynénjével is. Biztosítékot kapott tőlük arra, hogy az egyedül maradt kislány - édesapja korábban meghalt, édesanyja egyedül nevelte - minden támogatást megkap tőlük.
Az államfő megemlítette: a lány szeretne továbbtanulni az általános iskola befejezése után, s ebben is segítségre számíthat majd.
Kállai Ernő ombudsman a sajtó munkatársai előtt külön köszönetét fejezte ki Sólyom Lászlónak a kislétai tragédia után tett megnyilatkozásaiért, intézkedéseiért és a támadás sérültjének kórházi felkereséséért.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!