Belföld

2009.07.13. 13:30

Felmondják a szerződést a HospInvesttel

A HospInvest Zrt. által üzemeltetett Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat az önkormányzat által alapított nonprofit gazdasági társaság működteti szeptember 1-től; az átvétel idején a gyógyításban nem lesz fennakadás - közölte az MTI-vel hétfőn Várnai László, Kiskunhalas polgármestere.

feol.hu

Hétfőn vagy kedden kerül sor a tulajdonos önkormányzat és a kórházat üzemeltető HospInvest Kft. közötti szerződés felmondására, és az átadás részleteit ezután határozzák meg - mondta a polgármester.
Várnai László (MSZP) beszámolt arról, hogy a szerződés felmondása után a vagyonelemek összerendezése következik, majd olyan ütemtervet fogadnak el, mely szerint szeptember elsejére átveszi a kórházüzemeltetést az önkormányzat által alapított, száz százalékban a tulajdonában lévő nonprofit gazdasági társaság.
A polgármester hangsúlyozta: az átvétel idején a gyógyításban semmilyen fennakadás nem lesz. A három településen, Jánoshalmán, Kecelen és Kiskőrösön a HospInvest Zrt. által működtetett szakrendelők további sorsáról az érintett önkormányzatokkal tárgyalnak majd.
Czeller Zoltán (Fidesz), Jánoshalma polgármester az MTI-nek elmondta: a híradásokból értesültek arról, hogy a HospInvest Zrt.-t felszámolják, mely érinti a településen működő szakrendelést. Reményei szerint, az önkormányzatot napokon belül megkeresik a szakrendelő további működtetése miatt.
Domonyi László (Fidesz), Kiskőrös polgármestere kiemelte: a szakrendelést nem a HospInvest Zrt. üzemeltette a településen, hanem a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Kht. A kiskunhalasi kórház orvosai látták el a szakrendeléseket, de egyelőre nem tudják, hogy Kiskunhalas önkormányzata hogyan veszi át a kórházat a HospInvest Zrt-től, mi lesz a megkötött szerződésekkel - mondta a polgármester. Hozzátette: az önkormányzat meg fogja oldani, hogy a településen a szakellátás zavartalan legyen a jövőben is.
Szabóné Opauszki Zsuzsanna, Kecel jegyzője is csak a sajtóból hallott arról, hogy a HospInvest Zrt. ellen felszámolás indult. Elmondta: jelenleg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház üzemelteti a településen folyó négy szakrendelést. A jegyző hangsúlyozta: az alapellátást nem érintette a korábbi szerződés, mert azt vállalkozó háziorvosok látják el a településen.
A magánszemélyek tulajdonában lévő HospInvest Zrt. 2000-ben alakult, 2004-ben vette át az első, a kiskunhalasi kórházat. Múlt pénteken jelentették be a tulajdonosok, hogy a cég felszámolását kérik, a HospInvest hétfőn nyújtotta be a bírósághoz a felszámolás iránti kérelmét.
A felszámolás ideje alatt az egészségügyi intézmények közfinanszírozását a felszámoló látja el.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!