Belföld

2009.07.03. 13:54

A K and H felfüggeszti a devizahitelezést - a többi bank nem követi a példáját (frissítve)

FMH - Felfüggeszti a lakossági devizaalapú hitelek befogadását, köztük a devizaalapú lakáshitelekét is a K and H Bank július 3-tól - közölte a hitelintézet az MTI-vel pénteken.

feol.hu

A bank célja, hogy a jövőben olyan forint alapú termékekkel bővítse kínálatát a lakossági ügyfeleknek, amelyek valós és vonzó alternatívái a devizahiteleknek.
A bank közleménye szerint a K and H meggyőződése, hogy középtávon a mostaninál nagyobb teret nyer a forint alapú hitelezés a lakosság körében, akár az új, államilag támogatott hitelek, akár - a kamatszint csökkenésével - a piaci feltételű forinthitelek ismét kedvező választási lehetőséget jelentenek. 
   
A bank közleményében hangsúlyozza: hosszú távon az ország és a lakosság is a forint alapú hitelezésben érdekelt, hiszen ezeket a termékeket nem érintik a megjósolhatatlan devizaárfolyam mozgások, amelyek - egyebek között - a magyar háztartások pénzügyi helyzetét jelentősen befolyásolják.
(MTI)        

Az MTI által megkérdezett pénzintézetek közül egyik sem tervezi, hogy követi a K and H pénteki lépését, így az Erste, a Budapest Bank, az OTP és a CIB Bank is folytatja a devizaalapú hitelezést. 
Az Erste Banknál közölték: továbbra is nyújtanak kölcsönöket a lakosságnak euróban. Az igaz, hogy - a hitelezési kockázatok elkerülése érdekében - korábban már életbe léptettek olyan intézkedéseket, amelyek szigorították a deviza alapú kölcsönök nyújtását. 
A Budapest Bank mind a lakosságnak, mind a vállalatoknak folytatja a devizahitelezést, sőt a lakosság számára nemcsak euróban ad kölcsönöket, hanem svájci frankban is.
A CIB Bank már korábban felfüggesztette a svájci frank alapú hitelezést a lakosságnak, de továbbra is biztosítja az euró alapú kölcsönöket.
A K and H pénteken jelentette be, hogy felfüggeszti a lakossági új devizaalapú hitelek befogadását, köztük a lakáshitelekét is. Indoklásuk szerint a bank célja, hogy a jövőben olyan forint alapú termékekkel bővítse kínálatát a lakossági ügyfeleknek, amelyek valós és vonzó alternatívái a devizahiteleknek.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!