Belföld

2009.05.27. 04:45

Saját ágyukban vagdostak meg egy házaspárt

FMH - Megvagdosta egy ház lakóit a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon egy besurranó támadó szerdán kora hajnalban, a többi lakó a támadót elfogta.

feol.hu

A ház roma lakóit ért támadásról az Országos Cigány Önkormányzattól értesült az MTI, azt egyelőre rendőrségi forrás nem erősítette meg. Rostás László, az ÖCO elnökhelyettese az MTI-nek elmondta: az éjszaka az ablakon besurranó tettes két embert súlyosan megsebesített, őket kórházba szállították. A támadásban egy házaspár két tagját vagdosta meg a támadó a nyakukon, a mellükön és a lábukon, feltehetően egy borotvával. A két felnőtt között aludt kisgyermekük, neki nem esett baja. A ház többi lakója a helyszínen fogta el a támadót, aki eközben szintén megsérült. Őt is kórházba szállították - tette hozzá Rostás László.
Elmondta még, hogy a támadót az őt elfogók személyesen ismerték, többször tett a romáknak szánt fenyegető kijelentéseket.
Az ÖCO alelnöke úgy tudja, hogy a kiérkező rendőrök már megkezdték a helyszínelést, amely most is tart.


Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrség nyomozás kezdett emberölés kísérlete miatt. A megyei rendőrség forrónyomos csoportja nyomoz az ügyben.
Az elfogott támadóról szólva elmondta: egy negyvenhat éves férfi, aki jelenleg kórházban van. A támadás hajnali három óra körül történt - tette hozzá.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!