Belföld

2009.05.19. 02:29

Kormánydöntés előtt

Székesfehérvár - A parlament csak a jövő héten tárgyalja meg a kormány elképzeléseit az ingatlanadóból vagyonadóvá változott témában. A feltételezett lehetőségeket próbáljuk összefoglalni.

Fejér Megyei Hírlap

- Ez a ház eladó - mutatja Giglerné Kovács Teodóra ingatlanszakértő. - Ha az előző variáció szerint a kisebb lakásokra is kiterjesztették volna az ingatlandót - ma már vagyonadó -, az ingatlanpiacot biztosan befolyásolta volna. A 30 millió forint feletti ingatlanok általában egyedi jellegzetességgel bírnak. Ökojelleg, napkollektor, földenergia, úszómedence, különleges burkolatok, vagy épp az ingatlan helye a befolyásoló. Ezeknek az ingatlanoknak a vásárlóközönsége egyedi. Egyedi az elvárása és egyedi a pénztárcája. Valószínűnek tartom, hogy a 30 millió feletti ingatlanoknál az adó mint befolyásoló tényező nem igazán lesz fontos. Aki befektetőként épít, biztos igyekszik a határ alatt maradni. Viszont a piac különösen képes reagálni, főleg ilyen gazdasági helyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!