Belföld

2009.05.08. 11:56

Hiába gyűjtötték az ajánlószelvényeket, a MIÉP nem indul az uniós választáson

FMH - Nem indul a június 7-ei EP-választáson a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) - közölte Csurka István pártelnök pénteken a párt honlapján közzétett nyilatkozatában.

feol.hu

A pártelnök a döntést azzal indokolta, hogy a Jean Marie Le Pen francia politikussal történt "súlyos diszkrimináció" erkölcsileg és politikailag lehetetlenné teszi az indulást. 
Az EP szerdán megváltoztatta házszabályát, és ezzel kizárta, hogy az új összetételű testület első ülésén - az új tisztségviselők megválasztásáig - korelnökként a szélsőjobboldali Jean-Marie Le Pen elnököljön. (A francia politikus többször hangoztatta, hogy a holokausztot és a gázkamrákat csupán a második világháború részletkérdésének tartja. Kijelentései felháborodást váltottak ki az EP padsoraiban.)
Csurka István kampánystábja jelentésére hivatkozva közölte azt is, hogy egy korábbi autófeltörés miatt elvesztett ajánlószelvényeket csak részben sikerült pótolniuk, így a nyilatkozat kiadásának idején mindössze 20.058 ajánlószelvénye volt a pártnak. (A lista nyilvántartásba vételéhez 20 ezer érvényes ajánlás szükséges, a szelvények érvényességét pedig tételesen ellenőrzi az Országos Választási Iroda.)
"Arra pedig, hogy a bennünket önzetlenül támogató nemzettársaink adatait piszkos kezek vizsgálódásainak tegyük ki, nem érezzük felhatalmazva magunkat. Ennyit nem ér ez a szánalmas komédia" - írja Csurka István. 
A pártelnök ugyanakkor jelezte: meghirdetett előadásaikat, összejöveteleiket "egy tisztább magyar jövő érdekében és reményében" megtartják.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!