Belföld

2009.05.14. 15:43

A Nitrongénművek 25 milliárdra perli az OTP-t

A péti Nitrogénművek Zrt. 25 milliárd 247 millió forintos kártérítésért pereli az OTP Bank Nyrt.-t, a bank megalapozatlannak tartja az igényt, amelyről csak a sajtóból értesült.

feol.hu

A Nitrogénművek Zrt.-től származó információ szerint a cég az OTP-vel szemben erőfölénnyel és joggal való visszaélés, valamint más, a polgári törvénykönyv paragrafusaiba ütköző eljárások miatt indított pert. Kártérítési összegként 25 milliárd 247 millió forintot nevezett meg a péti cég. A keresetet a Fővárosi Bírósághoz nyújtották be.
"Az OTP Bank jelenlegi ismeretei szerint teljességgel megalapozatlannak tartja a péti Nitrogénművek Zrt. kártérítési igényét, amelyről a sajtóból értesült" - áll a banknak az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Természetesen amint a bank a keresetlevelet megkapja, értékeli az abban foglaltakat, és meg fogja tenni a megfelelő jogi lépéseket - teszik hozzá a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!