Bakonykuti

2017.03.23. 13:49

Medvehagymagyűjtő túra Bakonykútiban

Bakonykúti – Sok helyen megjelent már a hazánkban igen népszerű medvehagyma. Ennek örömére vasárnap medvehagymagyűjtő túrát szerveznek Bakonykútiban.

Szabó Zoltán

A Fekete Sas Patikamúzeum szervezésében megvalósuló bakonykúti túrán szakértő vezeti a résztvevőket, amely már csak azért is hasznos lehet, mert a medvehagyma könnyen összekeverhető a mérgező gyöngyvirággal. Mindezek ellenére érdemes gyűjteni: a méregtelenítő hatása mellett régóta alkalmazzák vérnyomáscsökkentésre is; a magas C-vitamin-tartalma mellett pedig jótékonyan hat az emésztőrendszerre is.

A túra március 26-án, vasárnap 9.15 órakor indul, a találkozóhely a bakonykúti Kúti kocsmánál lévő parkoló.

A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges, ezt többféle módon tehetik meg: e-mailben a [email protected] vagy a [email protected] címeken, telefonon a 06-70/338-6173-as vagy a 06-30/296-6480-as telefonszámon.

A gyűjtést Lencsés Rita  fitoterápiás végzettségű szakember vezeti, aki a résztvevőknek megtanítja az alkalmazás, a tárolás, az eltevés módjait, és megmutatja, hogyan kell megkülönböztetni a még nem virágzó növény levelét más növényekétől.

És hogy mire jó a medvehagyma? A böjti időszakban kedvelt növény, hiszen ismeretes méregtelenítő hatása, valamint régóta alkalmazzák vérnyomáscsökkentésre is. Magas a C-vitamin tartalma, így javítja a szervezet ellenálló-képességét, és jótékonyan hat az emésztőrendszerre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!