Bakonycsernye

2017.01.04. 19:30

Megújult a községháza

Bakonycsernye - A hagyományos új évi köszöntőt és a közös önkormányzati hivatal felújítási ünnepségét rendezték meg szerdán délután a községházán.

Nédó Géza

Az ünnepségen beszédet mondott Turi Balázs, Bakonycsernye polgármestere, Törő Gábor, a térség egyéni országgyűlési képviselője és Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. A meghívott vendégek között több megyei intézményvezetőt, valamint a térség polgármestereit is láttuk. Műsort a Országos Musical és Operett Kurzus nagyon tehetséges fiataljai adtak. A községházát 32 évvel ezelőtt építették a 3200 lelket számláló bakonyi településen.

A képen jobbról balra Pogácsás Tibor, Törő Gábor, valamint Simon László kormánymegbízott látható az átadó alkalmával
Fotó: Nédó Géza

A hivatal az évek során alaposan leromlott, esőzések idején lavórokban, vödrökben fogták fel a csapadékot. Indokolttá vált a külső és a belső felújítás. Előbbi meg is történt, a hivatal külső felújításával párhuzamosan az iskola is új köntöst kapott. Időközben a Belügyminisztérium pályázatot írt ki az önkormányzatok belső felújítására. A csernyeiek pályáztak, s Törő Gábor országgyűlési képviselő segítségével, forráshoz jutottak. A községháza belső felújítását 16 hónappal ezelőtt kezdték el, s az épületet - ünnepélyes külsőségek mellett - tegnap adták át.

Turi Balázs Bakonycsernye polgármestere elmondta, hogy a belső felújítás - összesen - mintegy 24 millió forintba került. Miközben a munkák folytak, az önkormányzatnál a dolgozók egyik irodából a másikba költöztek. Örömmel viselték el a zajt, a port, a kellemetlenséget, mert tudták, hogy munkakörülményeik ugrásszerűen javulni fognak.

Pogácsás Tibor beszédében kiemelte a bakonycsernyeiek példaszerű összefogását, melynek révén a polgármester, a képviselő-testület és a lakosság is egyet akar.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!