Alsószentiván

2017.05.14. 19:50

A fatimai jelenés 100. éve

ALSÓSZENTIVÁN Az idei esztendő első zarándoklatára több százan érkeztek a dél-mezőföldi kis falu búcsújáróhelyére szombaton. Szent áldozásban mintegy ötszázan részesültek.

V. Varga József

Amint már a Hírlapban beszámoltunk róla: a szentiváni hívek csaknem hét évtizeden keresztül állhatatosan imádkoztak, hogy kegyhelyük méltó kialakítást nyerhessen. Imáik a fatimai jelenések 100. évfordulójára nyertek meghallgatást. Spányi Antal megyéspüspök szándéka szerint, hazánk kormányának támogatásával, az idei évben megvalósul a kegyhely teljes felújítása és átalakítása. Az egykori Szluha-kastélyban létrehozott templomot felújítják, a kegyszobor körül megújul a teljes templombelső, az egykori kastély melletti területen pedig új szabadtéri misézőhelyet építenek. Az évről évre növekvő számú zarándokok számára új parkolókat alakítanak ki, és új kiszolgálóépület épül. A szombat délelőtti szentmisén Dózsa István címzetes kanonok, enyingi esperes szónokolt, szent áldozásban mintegy ötszázan részesültek, a körmenet végét bizony némileg megzavarta a térségben lezúduló felhőszakadás. A munkálatok hamarosan kezdődnek - tudtuk meg Helter István plébánostól.

A megújult templom és kegyhely átadását Spányi Antal az idei utolsó, október 13-ai zarándoknapra tervezi.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!