szigorított feltételek

2020.05.27. 07:40

Megelégelték a szaporítókat az állatvédők

Nagyon jó kezdeményezés indult útjára április elején az egyik legnagyobb hazai hirdetési oldalon azzal, hogy szigorították az állatok kereskedelmére vonatkozó feltételeket.

S. Töttő Rita

Forrás: shutterstock

A szaporítók tevékenysége rendkívül káros az állatvédelem és a gazdaság szempontjából egyaránt. Jogszabály ugyan nem tiltja a szaporítást, de a folyamatosan fedeztetett állatok komoly szenvedésnek vannak kitéve, és nem mellesleg a szakértelem hiányában végzett szaporítások gyakran genetikai betegségek sokaságát hozzák elő az újabb és újabb generációkban. Adózás szempontjából is igen láthatatlan tevékenységről van szó.

Évek óta figyelik tétlenül az állatvédők azokat a hirdetéseket, melyekben rossz körülmények között tartott állatokat kínálnak senki sem tudja, milyen egészségügyi hátterű szülőktől. Az egyik nagy hirdetési portál megelégelte ezeket az akár az állatkínzás fogalmát kimerítő eseteket, és szigorította szerződési feltételeit – törölve az ilyen típusú hirdetéseket és tiltva a felhasználókat.

Április eleje óta végzik ezt a munkát, és kimutatásaik szerint Fejér megyében ezért az ilyenfajta hirdetések 33,1 százalékát kellett törölniük.

A legnagyobb arányú törlésre, tiltásra Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében került sor, ahol 49,3 százalékos volt az arány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!