Frissen Fejérből

2021.10.01. 09:00

A legjobb munkavizslák vizsgája lesz Soponyán

Október 2-án és 3-án, azaz most szombaton és vasárnap rendezik meg a Magyar Vizslák Világszövetségének Főtenyészvizsgáját a soponyai ökocentrumban, a Fácános Hotel mellett.

S. Töttő Rita

A Velencei-tó partján játszó vizslák is mind külön egyéniségek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényen 15 órakor ünnepélyes megnyitó beszédet mond Kovács Zoltán, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánymegbízottja, a Magyar Vizslák Világszövetségének elnöke, valamint L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és Majoros Gábor, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója. Szombaton délután lesz a magyar vizslák küllembemutatója, vizsgája, vasárnap pedig a magyar vizslák munkavizsgája.

A Magyar Vizslák Világszövetsége 2020. júniusában, egy éves előkészítő munkát követően alakult meg. Tagjai a Magyar Vizsla Klub Egyesület, a Magyarországi Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesülete, az Országos Vizsla Klub, a Magyar Vizsla Országos Egyesülete, az Országos Magyar Vadászkamara és a Magyar Vadgazdálkodók Egyesülete. A szervezet kétévente megrendezi a magyar vizsla fajták világtalálkozóját, ennek részeként a magyar vizsla fajták világkonferenciáját. A konferencián az előadók és résztvevők megosztják egymással a fajták vonatkozásában rendelkezésre álló aktuális szakmai, tudományos és gyakorlati ismereteket. A Főtenyészvizsgára kizárólag olyan kutyák nevezhetők, amelyek sikeresen teljesítették a tulajdonos lakhelye szerinti tenyésztési feltételeket és a tulajdonos lakhelye szerinti legalább alapfokú vadászati alkalmassági vizsgával vagy ország specifikusan az ezt helyettesítő vizsgával rendelkeznek. A Főtenyészvizsga ezen túl hivatott megfelelő fórumot biztosítani a vadászok és vizslavezetők számára a magyar vizslától elvárt küllemi, tenyésztési tulajdonságok és a magas szintű vízi és mezei munka bemutatására, valamint a fajtával kapcsolatos legaktuálisabb tudásanyag megvitatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!