Egy ártatlan életért folyik a hajsza

2023.08.12. 11:14

Eltűnt Jack, a felsődobosi kenguru

A Dorinita Családi Farm minden fűszálat megmozgatva keresi a négy napja eltűnt kengurut.

Palocsai Jenő

Forrás: Dog Plusz Egyesület

Eddig a nyomok szerint szándékosság van a kenguru eltűnésének hátterében. Sokan siettek a bajbajutottak segítségére, de egyelőre eredménytelen a keresés. Annak ellenére, hogy már négy nap telt el Jack eltűnése óta. A Tatabányai 4x4 Terepjárós Polgárivédelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete és a Dog Plusz Egyesület is beszállt a keresésbe. 

Forrás: Dog Plusz Egyesület

Hőkamerás drónnal is keresték az eltűnt állatot, de csak a nyomait találták meg a benett kengurunak, mely még szerdán tűnt el a Doriniti Családi Farmról. Ha az eltűnése önmagában nem lenne elég nagy baj, Jack párja, Jill otthon várja türelmetlenül, hogy visszatérjen. A tervek szerint az otthon maradt magányos nőstény hangját vadhívóra töltik, hátha az visszacsalogatja az elkóborolt hímet. 

Forrás: Dog Plusz Egyesület

Ha magától szökött el, ha szándékosság áll a dolog hátterében, a keresők bíznak abban, hogy nincs baja, hogy Jack csak eltévedt. Ha bárki látja, akár a farmot akár a keresésben résztvevő civil szervezeteket is hívatja. Minden segítség jól jön a bajban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!