Állatvilág

2016.11.17. 19:25

Svédasztal nyílt az éhes madaraknak

Soponya - Szalai János és családja jóvoltából két hatalmas svédasztal nyílt az éhes madaraknak, a soponyai iskola előkertjében.

Fejér Megyei Hírlap

A soponyai Zichy János Általános Iskola és AMI hosszú ideje ökoiskolaként, tavaly óta madárbarát iskolaként is működik. Az avató ünnepségen Moharos Petra és Gyenis Noel 4. osztályos tanulók a madáretetés fontosságáról beszéltek az iskola diákjainak, a 2. osztályos tanulók pedig madarakról szóló verset szavaltak.


A madáretetők felavatására az elmúlt napokban került sor Fotó: Az iskolától

A hideg idő beálltával az áttelelő madarak nehezen találnak táplálékot. Az intézmény tanulói tavaszig folyamatosan feltöltik eleséggel az etetőket, hiszen az oda szokott sok madár éhen pusztulhatna, ha azokat üresen találná. Az ide látogató madarakról az előkertben felállított információs tábláról az érdeklődők többet is megtudhatnak. - A diákokkal közösen történő madáretetéssel és ezáltal e kedves élőlényekhez közelebb kerülve jobban tudatosítható a gyerekekben a környezetükre való figyelés fontossága - mondta el Hollósi Lászlóné igazgatónő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!