Állatvilág

2016.01.23. 13:44

Didergő ebek a kutyahidegben

A gazdáknak is tűrniük kellett a hideget Nyakas Gábor kutyakiképző szombati nyílt napján, ahol a téma is ez volt: a téli körülményekhez való alkalmazkodás.

S. Töttő Rita

Forró teával várta szombaton kora délután Nyakas Gábor kutyaviselkedés szakértő az érdeklődőket nyílt napján, az Új Csóri úti körforgalom mellett, ahol ezúttal abban segített a kiképző a gazdáknak, hogyan könnyítsék meg kutyáik téli mindennapjait.

A jeges mínuszokban ugyanis másra van szükségük kedvenceinknek, legyen szó akár udvaron tartott, akár lakásban élő állatról.

– Aki teheti, engedje be a lakásba a kutyát nagy hidegben, aki nem tudja, az   téliesítse a kutyaólat és szoktassa be az ebet – javasolta a szakértő, ahogy azt is, hogy a hideg, sózott talajon sétáltatott kutyák talpát érdemes    faggyúalapú krémekkel kezelni, ami elzárja az utat a sótól, nedvességtől. A kiképző hangsúlyozta még: télen zsírosabb tápanyagra van szükségük a kint élő ebeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!