Adony

2015.08.31. 17:24

Az idén mintegy száztizen álltal rajthoz a holtág versenyén

Adony - Az adonyi Duna-ág ismét versenyre csábított. Mintegy 110-en vettek részt a szórakoztató viadalon.

Percsi Tibor

Az augusztus 20-ai horgászversenyre ismét sokan érkeztek a településről és vidékről is. Szerencsére kedvezett az idő is, hiszen már nemcsak a levegő, de a víz is hűlt valamelyest az embert próbálóan hosszú 35-38 fokos kánikula után.

Debreceni Dániel Velencéről érkezett, az ottani horgász egyesület tagja elmondta, hogy az idén már második alkalommal horgászott az adonyi vizeken. Most apróhalakat sikerült zsákmányolnia, bodorkát, dévért, snecit, összesen 850 gramm súlyban.

Az adonyi lehetőségekről elmondta, hogy vannak nagyon szép, 6-8 kilós busák és pontyok, akik 40-50 fős csoportokban mozognak. Sajnos ezek most nem kaptak. A velencei tavi szezonról elmondta, hogy a viharos napok megzavarták a halakat, nemigen lehetett kifogni őket, viszont a kánikula alatt éjjel vagy kora hajnalban, ha nem is nagy mennyiségben, de a türelmesebb horgász foghatott néhány szép példányt.

Amíg a verseny zajlott, az üstökben már készült a sertés, a vágóhídi vegyes pörkölt, valamint a harmadik bográcsban a babgulyás, amiből a versenyzőket, vendégeket kínálták a verseny végeztével.

Az eredményekről pedig Burányi Sándor versenyfelelős adott tájékoztatást.

Felnőtt versenyzők kategória I. Zámbó Attila (5685 g), II. Becker Róbert (5680 g), III. Horváth János (4855 g)

Felnőtt amatőr kategória: I. Végh Károly (750 g), II. Debreceni Dániel (695 g), III. Lele Gábor (100 g). Családi kategória I. Berta László családja (3012 g), II. Horváth Gábor családja (2090 g), III. Gyarmati Sándor családja (880 g). Gyermek kategória I. Kovács Natália (420 g), II. Miklós Ádin (320 g), III. Szilágyi Blanka (300 g)

Ebben a kategóriában külön jutalmazták a legnagyobb halat kifogó Kovács Natáliát (6 kg-os keszeg), valamint a legsportszerűbb horgászt; Kovács Amáliát.

Ezután csíptük el a Facebookon a hírt, miszerint Tamás József, az Adony és Környéke Horgász Egyesület titkára-gazdasági felelőse augusztus 27-én megfogta az igazit, ami versenyen soha nem szokott előkerülni; tükörponty, 18.20 kilogramm, hossza 75, kerülete 90 centiméter. Erre mondják: Nem semmi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!