Adony

2011.10.04. 07:55

Szociális támogatás: vagyoni vizsgálat

Adony - Módosították a szociális ellátásról szóló rendeletet, hogy összhangban legyenek az új jogszabályokkal. A támogatás jogosságát vizsgálják majd.

Tribolt Lajos

A  törvényi változás miatt szükségessé vált a  szociális ellátásokról szóló rendelet módosítása - ezt az önkormányzat múlt hétvégi ülésén tették meg. A módosítás lényege, hogy helyi lakásfenntartási támogatásánál az eddig egy  főre jutó jövedelem helyett a fogyasztási egységet veszik alapul a jogosultság megállapításakor. A támogatás megállapítása a jövőben  az országos előírásoknak megfelelően  vagyoni vizsgálattal is jár. A képviselő-testület döntött arról is, hogy a támogatási kérelmek elbírálása október elsejétől a polgármester egyéni hatáskörébe tartozik.
A testület döntött arról, hogy az idén is csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, aminek eddigi eredményei kedvezőek voltak.
 A Fejér Megyei Önkormányzatok Temetkezési Kft. üzletrész értékesítésére vonatkozó ajánlatnál a képviselők úgy döntöttek, hogy az értékesítésre a többi résztulajdonossal egyeztetett áron és módon kerüljön sor, a tárgyalásokra a polgármestert delegálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!