Aba

2015.06.11. 18:05

A rendkívüli időjárási jelenségek lassan életünk részévé lesznek, itt a változás

Aba - A város csatlakozott a Klímabarát Települések Szövetségéhez és klímabarát stratégiát kíván kidolgozni.

Tribolt Lajos

Aba Város Önkormányzata képviselő-testülete úgy határozott, hogy csatlakozik a Klímabarát Települések Szövetsége Egyesületéhez. Az egyesület elnökségével együttműködve elkezd a település klímastratégiáján dolgozni – tájékoztatta lapunkat Kossa Lajos polgármester.

Az egyesületnek már több mint húsz tagja van, köztük olyanok is, mint Veszprém, Vác, Szekszárd.

A szervezet abból indul ki, hogy a 21. század emberének egyre inkább szembe kell nézni a klímaváltozás okozta kihívásokkal, rendkívüli időjárási jelenségekkel.

Az energetikai beruházások része az iskola napkollektora. Fotó: Koppán Viktor

A Klímabarát Települések Szövetsége azért jött létre, hogy megkönnyítse, segítse települési szinten az elkerülhetetlen változáshoz történő alkalmazkodást, a kihívásokra történő felkészülést. Célunk, hogy minden felelősen gondolkodó polgármestert egy közösségbe invitáljunk annak érdekében, hogy segítsük a döntéshozókat, így egymást, hogy fenntartható, egészséges és összetartó közösségekben élhessük, mindennapjainkat fogalmaz a szervezet elnöke, Kovács Lajos a honlapjukon.

Kossa Lajos elmondta, hogy a város már egy sor energetikai korszerűsítési programot végrehajtott és folytatni akarja a tendenciát. A polgármester úgy véli, a Klímabarát Települések Szövetsége által képviselt irány a jövő és nekik ebbe az irányba kell haladniuk. Kidolgozva a település klímastratégiáját a jövőre nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!