Zene

2015.06.13. 16:55

Már nem ördögi az acappella

Miért akar egy vérbeli rockzenész hangszeres kíséret nélkül éneklő kis-együtteseknek fesztivált szervezni? Az E.V.M. zenekar frontembere, Sztupovszky Zoltán nemrég elhatározta, tető alá hoz egy ilyen eseményt hamarosan, lesz, ami lesz.

Kocsis Noémi

– Korábban, amikor a Cotton Club Singersszel dolgoztam együtt, többször meg is fordult a fejemben, hogy alapítsak magamnak egy saját acappella-együttest, párszor tettem is rá kísérletet itt Székesfehérváron, de sajnos megmaradt a tervezés szintjén, mivel nem igazán volt rá vállalkozó szellemű ember, akinek tetszett volna az ötlet. Nem igazán ismerték a stílust. Vagy, ha valaki ismerte is, nem szerette. Ördögi kör volt. Ezért inkább megmaradtam az acappella stílus lelkes fogyasztójának. A rockzene akkor vált az életem részévé masszívabban, amikor a testvérem elkezdett énekelni egy rockzenekarban, ami addig nekem teljesen kimaradt, viszont nagyon megtetszett.

Igazi rockbanda az E.V.M., a műfaji sokszínűség jegyében ennek frontembere, Sztupovszky Zoli (bal szélen) tett közzé országos felmérést, acappella-együttesek jelentkezését várja egy fehérvári fesztiválhoz. Fotó: E.V.M.

Hamarosan Zoli is bekapcsolódott a rock vérkeringésébe, de a tisztán énekes műfajok nem hagyták nyugodni továbbra sem.

– Már három éve a rockzenét képviselem. Nagyon szeretem ezt is csinálni, kialakultak a saját szokásaim, megszoktam a színpadot, de nagyon tudnék örülni egy saját acappella-együttesnek is, mert az igazi kihívás lenne. Természetesen emellett a rockzene is bőven elfér. Minden zenei stílust szeretek, amitől jó kedvem lesz. A rock és az acappella is ilyen. Az acappella emellett még azért is szuper, mert akár híres rockslágereket is fel lehet dolgozni benne, amitől a dal szinte teljesen új értelmet nyer, és a rockzene közönsége szívesen meghallgatná ezt az új verziót is szerintem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!