Zámoly

2014.10.07. 20:25

Nyerő volt a Nyerő ötös

Zámoly - Megnyerte az ÁNTSZ által meghirdetett országos e-Bug vetélkedőt a Csanádi Imre Általános Iskola Nyerő ötös csapata.

Munkatársunktól

A csapatot – amelynek tagjai Dóka Vanda, Németh Máté, Repka Boglárka, Vida Fanni, Végh Botond – Karsai Andrea tanárnő készítette fel a versenyre.

A nyertes ötös tagjai, az iskola okos hatodikosai: Dóka Vanda, Németh Máté, Repka Boglárka, Vida Fanni, Végh Botond. Fotó: facebook

Az e-Bug 18 ország – köztük Magyarország – közreműködésével jött létre egy 2005-ben kiírt európai uniós pályázat nyomán. 2014-re az EU 28 tagállama közül már 26 ország, valamint Szaúd-Arábia gyerekei játszanak az internetes ismeretterjesztő programmal. A 6-16 éves diákok számára alkotott oktatási anyag használatával javulhat a kéz- és légúti higiénia, bővülnek a felelős antibiotikum használattal kapcsolatos ismeretek, és felkelthető az érdeklődés az egészségtudatos magatartás iránt.

A feladatok egy részét internetes felületen kellett megoldani, másik részük a diákok alkotókészségét, kreativitását tette próbára. A vetélkedőben öt fős csapatok indultak, a selejtezőt három forduló követte, a döntőbe a legjobb öt csapat jutott. A zámolyi diákok a harmadik fordulóra egy ötletes „háromdimenziós" plakáttal készültek, amelyet a helyszíni közönség is a legjobbnak ítélt, így a Nyerő ötös maga mögé utasította a döntőbe jutott további négy csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!