Videoton

2014.03.28. 12:04

Optimistán várják a Lokit

Hatpontos rangadó, az egész bajnoki szezon talán legélesebb mérkőzése vár a Videoton FC csapatára vasárnap délután 16.30-tól. A piros-kékek a DVSC-TEVA együttesét fogadják, abban a reményben, hogy a tabellát hét ponttal vezető Lokit másfél év után ismét legyőzhetik a Sóstói stadionban.

Káldor András

2012. október 28-án, még Paulo Sousa irányításával nyert utoljára 3-1-re a Vidi a hajdúságiak ellen, azóta csak a debreceniek örülhettek a két csapat összecsapása után. Mikor, ha nem most? – vetődik fel a kérdés, mivel a fehérváriak számára úgy kellene a három pont legnagyobb riválisuk ellen, mint egy falat kenyér. Pénteken délelőtt verőfényes napsütésben edzett a társaság, és José Gomes vezetőedző is optimistán látta a jövőt, bár tisztában van azzal, hogy nehéz csata vár csapatára.

– Nem is kérdés, hogy ez a legfontosabb meccse az idénynek, most egy győzelemmel közelebb tudnánk férkőzni a Debrecenhez. Hosszú ideje készülünk erre a mérkőzésre, a fiúk egyre magabiztosabbak, egyénenként is, és a csapategységről is ugyanezt lehet elmondani. Az sem elhanyagolható, hogy napról-napra egyre jobb formában vagyunk. Ha a statisztikát nézzük, akkor az a DVSC mellett szól, ugyanis tíz év fehérvári mérkőzéseit figyelembe véve az láthatjuk, hogy a piros-fehéreknek Sóstón viszonylag jól megy, ugyanis négy győzelem és két döntetlen mellett csak kétszer kaptak ki.

– Nem hiszem, hogy bármelyik csapat ez alapján favoritja lenne a mérkőzésnek, mindkettő mellett szólnak érvek, de mi vagyunk győzelmi kényszerben. Ez nagyobb terhet rak ránk, míg a DVSC előnyben van abban a tekintetben, hogy nekik a döntetlen is megfelelő. Jól ismerjük egymást, de ha sikerül az előre eltervezetteket végrehajtanunk a pályán, akkor jó esélyünk van a győzelemre. Gyurcsó Ádám ugyan az idei bajnokságban kevesebb időt töltött a pályán, mint az utóbbi két évben, de reményei szerint ott lesz a kezdőben vasárnap, ráadásul az ő nevéhez fűződik a Vidi egyetlen gólja az ősszel idegenben 3-1-re elveszített találkozón.

– Mindenképpen nyernünk kell, mert azzal nemcsak a hátrányunkat csökkentenénk, hanem még kiélezettebbé tudnánk tenni a bajnokságot. Egy nagy gát szakadt át az MTK elleni győzelemmel, ez kifejezetten jót tett a lelkeknek. Mind fizikálisan, mind fejben tökéletes állapotban állok készen a rangadóra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!