Videoton

2014.08.09. 17:11

A Győr kétszeri is vezetést szerzett a Sóstón, de a Vidi nyert

Székesfehérvár – A labdarúgó NB I 3. fordulójában az első két fordulóban egyaránt 3-0-ra diadalmaskodó Videoton FC az ősi riválist, a Győri ETO FC-t fogadta.

Bobory Balázs

Székesfehérvár – Hátrányból sikerült fordítania és nyernie a Videoton FC labdarúgó-csapatának az NB I 3. fordulójában, hazai pályán a Győri ETO FC ellen. 

„Végre megint azt éreztem, amit hosszú ideje nem sikerült Vidi-meccsen” – olvashattuk egy fehérvári drukker bejegyzését a legnépszerűbb közösségi oldalon a Győr legyőzése után. A piros-kékek valóban olyan erényeket csillogtattak az ETO ellen, amelyekre az előző szezonban nem nagyon volt precedens. Joan Carillo játékosai nem csinálták össze magukat, amikor az ellenfél vezetett, pedig kétszer is hátrányba kerültek. A Videoton mentiális és fizikai erőben is ellenfelé fölé nőtt, így jogosan ünnepelte a közönség a csapatot sokáig a 3-2-es sikert követően. Pedig rögös volt az út a három pont megszerzéséig.

Az ETO az első félidő elején kontrákra rendezkedett be, Horváth Ferenc vezetőedző négy válogatott támadó szellemű játékost állított előre, így nagyon kellett figyelnie a hazai hátsó alakzatnak. a vendégeknél Rudolf Gergely árnyékékként Priskint Tamás mögött kezdett, de 15 perc után kihúzódott a bal oldalra.

 


– Én kértem, hogy Rudolf jöjjön ki a szélre, mert úgy láttam, Simon Ádám mindenhová követi és ez nem nagyon ízlett neki – magyaráztael Horváth Ferenc a taktikai húzás okait.

– Kíváncsi voltam, a Vidi játékosa, hogyan reagál, természetesen nem hagyta ott pozcióját. Rudolfnak nagyobb területe lett, valamennyire be is jött ez a húzás.Valóban, hiszen a Győr csak az első húsz perc után tudta megtartani a labdát és vezetett is néhány akciót. Elsősorban Rudolf oldalán, aki kellemetlen perceket okozott a Brachi helyére bekerülő Szolnoki Rolandnak. A Vidi hiába játszott eleinte enyhe mezőnyfölényben, lehetőségei csak pontrúgások után voltak: Sándor a kapufára csúsztatott 13 méterről, majd Simon előbb fölé fejelte Gyurcsó beadását, majd kavarodást követően 10 méterről az égbe rúgta az elé csorgó labdát. Nem úgy a 42. percben Pátkai Máté a másik oldalon. Egy nagy bedobást Sándor nagyon rossz helyre, szinte középre fejelt ki, az ETO középpályása pedig kapásból, 14 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, 0-1. 

A félidőben abban megegyeztek a drukkerek, hogy a Vidinek pokoli nehéz dolga lesz a második játékrészben, azonban a fehérvári futballisták biztatóan kezdtek a fordulás után, és a 46. percben tizenegyeshez is juthattak volna, ha Iványi játékvezető észreveszi Kamber kezezését.

Ez sem szegte kedvét a piros-kékeknek, és ha nem is szegezte kapujához a vendéglátó a Győrt, egyértelműen irányította a meccset. Végül egy kontra kellett az egyenlítéshez, Gyurcsó centerezését Wolfe és Völgyi együtt juttatta a hálóba, 1-1. Egyre jobban bíztak a hazai drukkerek a győzelemben is, ám Rudolf kihasznált egy védelmi hibát, mindent lehetett kezdeni elölről, 1-2. Joan Carillo az utolsó negyed órára beküldte második csatárnak Feczesin Róbertet is, ám mire a támadó gyepre léphetett volna Gyurcsó szögletére robbant be Juhász Roland és gyönyörű gólt fejelt, 2-2. 

– Nem jutott eszembe, hogy visszavonjam a cserét, elég volt ránézni a játékosok arcára, akik nyerni akartak – mondta a 75. perc történéséről Joan Carillo. – Persze, beküldhettem volna mondjuk Marco Caneirát, hogy a kiharcolt eredmény biztos legyen, de úgy éreztem, egy a csatáraink nagy meccse lehet. Bejött a megérzésem, de lehet, hogy legközelebb ez máshogy sül el és végül kikapunk. Mindig nyerni akarunk!

Ez sikerült is, mivel a 83. percben a csereként remekül beszálló Arturo Álvarez pazar labdával ugratta ki Nikolicsot, aki a kapus lába között gurított a hálóba, 3-2. A Videoton a hajrában bevihette volna a kegyelemdöfést, ám nem sikerült kihasználni a kontralehetőségeket, a lényeg azonban, hogy ismét nyert a csapat, a szurkolók pedig rég érzett boldogsággal a szívükben indulhattak hazafelé.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!