Videoton

2015.02.21. 20:45

Gyurcsó Ádám góljával nyert a Videoton FC a Dunaszerdahely otthonában

Székesfehérvár - Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a jövő heti bajnoki rajt előtt a Videoton FC labdarúgócsapata. A piros-kékek a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahely vendégei voltak.

Bobory Balázs

Ez a nap is elérkezett, hosszú hetek felkészülése után.

A Videoton két részletben közel egy hónapot edzőtáborozott Spanyolországban, ahol sok tesztmérkőzést játszott, de azt mindenki tudja, hogy a tétmeccs az igazi.

A labdarúgóknak még egy hetet kell várniuk, hogy bajnokit játszhassanak, de a főpróba is izgalmas tud lenni, főleg, ha olyan körülmények között léphetnek pályára, amely már szinte megegyezik azzal, amely a pontvadászat során vár rájuk.

A Vidi játékosai Dunaszerdahelyen, szlovák élvonalbeli ellenféllel szemben, 2000 lelkes nézőtér előtt játszották a főpróbát, amelyet sikerült győztesen megvívni.

A fehérváriaknál rövid időre már Joan Carrillo vezetőedző rendelkezésére állhatott Juhász Roland, a középső védő még Marbellában szenvedett húzódást, és csak remélni lehet, hogy a jövő vasárnapi Győr elleni összecsapásig teljesen felépül, nagy szükség lenne rá a Rába-parton. A piros-kékek védelme egyébként nélküle is megoldotta feladatát a Dunaszerdahely ellen. Jobban kezdett a felvidéki alakulat, néhány veszélyes lehetőséget is teremtett Calatayud kapuja előtt, de nem tudott eredményes lenni. Ezután kiegyenlített játék következett, mezőnyben harcoltak a felek, a Vidinek nem sikerült igazán nagy lehetőséget kidolgoznia.

A szünet után máris jött az első fehérvári lehetőség, Nikolics ugrott ki egy remek indítással, de a hazaiak kapusa messzire kifutva az utolsó pillanatban menteni tudott.

Az 51. percben megszületett a Videoton vezető – mint később kiderült, győztes – gólja. Gyurcsó Ádám állt a labda mögé egy 23 méteres szabadrúgásnál és nagyszerű mozdulattal lőtt a kapuba, 0:1.

A második félidő második fele inkább a Dunaszerdahelyé volt, amely sorra végezhette el a szögleteket, és távolról is többször próbálkoztak játékosai – eredménytelenül. A Videoton megnyerte az utolsó felkészülési csatát, a játékon nyilvánvalóan még van mit javítani, de erre van még egy hete Joan Carrilo vezetőedzőnek.

– Ismét egy erős gárda ellen játszottunk felkészülési mérkőzést – értékelt a mérkőzés végén a vidi.hu-nak Joan Carrillo. – A DAC nagyon intenzíven futballozik. Nehéz meccs volt, és a rossz állapotban lévő talaj sem könnyítette meg a játékunkat. Persze ez nem kifogás, csupán tény, hiszen mindkét együttes számára nehéz ilyen pályán futballozni. Ugyanakkor az is tény, hogy a DAC játékosainak jobban fekszik ez a sok felívelt labda, illetve lepattanó. A mérkőzés első 15–20 percében ellenfelünk birtokolta többet a labdát, aztán fokozatosan átvettük az irányítást. Gyurcsó szép szabadrúgásgólja döntőnek bizonyult, de utána arra is volt lehetőségünk, hogy növeljük az előnyünket. Külön köszönetet szeretnék mondani a szurkolóinknak, akik igen szép számban kísértek el bennünket Dunaszerdahelyre, illetve a hazai drukkereknek is, akikről tudom, hogy túlnyomó többségük magyar. Igazi focihangulatban játszhattuk le utolsó edzőmecs-csünket.

Érdekesség, hogy a Győri ETO is szlovákiai ellenféllel szemben vívta utolsó felkészülési mérkőzését, a Rába-partiak 1:0-ra verték hazai környezetben a Slovan Bratislavát.

Dunaszerdahelyi FC–Videoton FC 0:1 (0:0)

Dunaszerdahely, 2000 néző

Dunaszerdahelyi FC DAC 1904: Polacek -- Ljubicic, Mihalik, Kristo, Kwin, Sesar, Turna, Brasen (Ujlaki 62), Stepanovsky, Szarka, Szabó.

Videoton FC: Calatayud -- Szolnoki (Brachi 67), Chakla (Juhász 77), Fejes (Vinícius 67), Maréval (Heffler Tibor 67) -- Trebotic, Simon -- Gyurcsó (Álvarez 67), Kovács (Ivanovszki 59), Oliveira (Pajac 67) -- Nikolics (Feczesin 67)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!