Videoton

2014.10.04. 18:59

A Vidi továbbra is hibátlan

Pécs, Székesfehérvár – Az OTP Bank Liga 10. fordulójában is nyerni tudott a Videoton FC labdarúgó csapata. A PMFC-Matias otthonában aratott sikerrel továbbra is hibátlanok a fehérváriak.

Ferencz Balázs

Kilenc, győzelemmel megvívott, és tetszetős játékkal tarkított mérkőzés után látogatott a Videoton FC Pécsre. A PMFC-Matias leginkább idegenben vitézkedik az idei pontvadászatban, de a mecsekaljaiak a Pakstól lopott pont, valamint a DVSC és a Honvéd legyőzése után bravúrban reménykedtek. Burcsa Győző, a fehérváriak klubigazgatója a találkozó előtt feltett „Mi lesz Pécsett?” kérdésre helyére tette a dolgokat és csak így válaszolt: „Mi lenne, győzelem.” Tulajdonképpen ilyen egyszerű az egész, mert a Joan Carrillo irányította Vidit most csapat legyen a talpán, amely megállítja.

Pécsen is kétszer örülhettek a Videoton FC labdarúgói


Manapság a sorozatok bűvöletében élünk, és most még azok az elvetemült futballbarátok is a szériákat böngészik, akik korábban nem voltak jóban-rosszban a barátok közt. A magyar bajnokság és egyben egész Európa egyedüli százszázalkékos csapata már az első percektől irányított Pécsett, a PMFC-Matias szervezetten védekezett ugyan, de a támadások vezetésére nem maradt sok energiája. A fehérváriaknak eleinte a pécsi játéktér enyhén göröngyös talaja jelentett némi nehézséget, majd az esőhöz kellett alkalmazkodniuk a csapatoknak, de a Vidi így is dominált. Előbb Nikolics fejelhetett az ötös sarkáról, Polekszics a levegőben úszva tolta szögletre a labdát, majd a 24. percben Gyurcsó távoli szabadrúgását követően vetődve ütötte oldalra a játékszert a pécsi portás. A 27. minutumban Nikolics a kaputól 15 méterre szelídített meg egy balról érkező labdát, jobbal ellőtte, a lefelé csapódó lasztit Polekszics nyújtózkodva tolta szögletre. A 37. percben aztán jött a felütés: a fehérváriak a hazaiak tizenhatosánál állomásoztak, Oilveira tolta Nikolics Nemanja elé a labdát, aki egy igazítás után tőle szokatlan módon 22 méterről jobbal lövésre vállalkozott, és bombagólt ragasztott a jobb felső sarokba, 0-1. Nikolics sorozatban 11. bajnoki összecsapásán szerzett gólt, s a Videoton örökranglistáján beérte a klubigazgatót, Burcsa Győző mellett Nikolics is 78 gólt szerzett Vidi-mezben. Sőt, Niko akár előzhetett is volna, az első félidő hosszabbításában Gyurcsó kapu elé belőtt labdájába azonban a fehérvári csatárt megelőzve Causic ért bele, ami a hosszúsarokra átperdülve, Polekszics jobb kesztyűjét is érintve a hálóban landolt, öngól, 0-2.


A hazaiak trénere, Véber György cserére kényszerült a szünetben, Polekszicset combsérülés miatt Gőcze váltotta a hazai kapuban. A fehérváriak továbbra is rendkívül szervezetten futballoztak, de a csapat egysége újabb gólhelyzetet sokáig nem hozott. A bonyodalom elmaradt, a Pécsnek esélye sem volt megszorongatnia a Videotont. Lecsengés gyanánt a hajrában Wittrédi kétszer riogatott, de Calatayud a helyén volt, őrizte a Vidi előnyét, s tovább élvezhetjük a szappanoperát.

Joan Carrillo: „Irányítottuk a mérkőzést, aztán pedig jött Nikó szépségdíjas gólja, míg a második találatot egy begyakorolt akcióból szereztük. A második félidőben a labdabirtoklás volt az alapvető cél és persze újabb gólok szerzése, de ezt a pálya ma nem tette lehetővé.”

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!