Koronavírus Fejérben

2020.04.20. 07:30

Tizenhárommal nőtt a fertőzöttek száma Fejérben – Vasárnapi híreink a koronavírussal kapcsolatban

Az elmúlt heteket a koronavírus és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. Összegyűjtöttük a vasárnapi nap ehhez kapcsolódó, megyénket érintő híreit.

feol.hu

Forrás: Pixabay.com

Vasárnap 146 fertőzött a megyében

Vasárnap összesen 146-re nőtt a regisztrált fertőzött emberek száma Fejérben, a helyzet sajnos továbbra sem javul, az élmezőnyben járunk, hiszen a hétfő reggeli hivatalos tájékoztatás szerint ez a szám 159 főre emelkedett.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete nem tétlenkedett

A VÖTE közösségi oldalán számolt be arról, hogy április 18-19-ei hétvégén is kint vannak a Velence Korzón. Ahogy a bejegyzésükben írták, 11-16 óra között biztosították ezen a hétvégén, négy-négy fővel a Velence Korzó élelmiszerüzlet felőli megközelíthetőségét, együtt dolgozva a gárdonyi rendőrkapitányság rendőreivel, a polgárőrséggel és a közterület-felügyelőkkel.

Dél – Fejér összefogott

Varga Gábor országgyűlési képviselő közösségi oldalán megosztott bejegyzéséből kiderül, hogy Dél-Fejér nyolc települése és polgármestereik szárítógéppel, ózongenerátorral ajándékozták meg az abai mentőállomás munkatársait, valamint egy kis boldogsághormonnal is hozzájárultak a mindennapi munkájukhoz: csoki, üdítő, chips és kávé formájában.

Cser-Palkovics András vasárnapi tájékoztatója friss adatokkal

Cser-Palkovics András újabb adatokkal jelentkezett közösségi oldalán vasárnap, a délelőtti órákban. Mint bejegyzésében olvasható, több mint félezer önkéntes vállalt szerepet a járvány elleni védekezésben. Élelmiszert visznek az időseknek, maszkok csomagolásában segédkeznek, telefonon tartják a kapcsolatot a rászorulókkal, illetve többen szociális, egészségügyi feladatokat is vállaltak. A polgármester a továbbiakban az elmúlt két hét felajánlásait, adományait sorolta fel.

Mörk: Nem adjuk fel, folytatjuk tovább a kísérletezést

A járvány miatti társadalmi távolságtartás miatt online zajlott az idei Fonogram-díjátadó, a fehérvári kötődésű Mörk zenekar is a győztesek között!

A zenekar tagjai, Zentai Márk, Novai Gábor és Szabó Dániel Ferenc a Kodolányi János Főiskolán diplomáztak, Szeifert Bálint a Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskolába járt. Danival és Bálinttal interjúztunk.

„Az alternatív kategóriába azokat a zenekarokat és hangfelvételeket jelölik, amelyek nem szeretnének a mainstreamhez tartozni, hanem saját ízlésük szerint valami előremutatót szeretnének alkotni”
Fotó: Bátori Gábor „Sinco”

 

Online tesióra indult az albásokkal!

Youtube csatornát indított az Alba Fehérvár női kézilabda- és férfi kosárlabda-csapata, melyen keresztül bárki napi rutinjává válhat a játékosokkal való közös edzés. Az „Alba tesióra” videosorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az otthoni tornázás fontosságára, és ehhez tippeket is adjon – olvasható a klub hivatalos oldalán.

Foglalkozások egy kicsit másképp

Az elmúlt hetekben sok ­minden megszűnt, bezárt, szünetel a járvány miatt, így sajnos gyermekfoglalkozásokat sem lehet tartani. Hiszen azok is közösségben zajlanak, s abban most nem tanácsos összejönni. Sok foglalkozásvezető, előadó kénytelen otthon kitalálni valamit arra az időre, amíg újra találkozhat a csemetékkel és a családokkal, hogy átadja nekik a zenélés, az éneklés, a rajzolás vagy egyéb alkotás és a mozgás örömét. Többen az interneten keresztül lépnek kapcsolatba közönségükkel, s a közösségi oldalak vagy a videómegosztó segítségével folytatják tevékenységüket, már amennyire lehet. A foglalkozásokról szóló cikkünket, itt olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!