Eb 2020

2021.06.21. 17:30

Először járt labdarúgó-stadionban a fehérvári francia (videó)

A francia származású fehérvári erősember, zenész még soha nem járt élőben futballmérkőzésen. Bakancslistájáról ezt a tételt szombaton, a magyar–francia Eb-meccsen húzhatta ki.

Elekes Gergő

"Óriási élmény volt!"

Fotó: Mounier Stephane

A CESA® Prémium Liga harmadik fordulójáról robogott feleségével a fővárosba Mounier Stephane, együtt vonultak közel 2 km-en keresztül a szurkolókkal, akik félelmetes hangulatot teremtettek már a mérkőzés előtt is. Mikor még gyermek volt, Marseille-ben a 16. emeleten laktak, 300 méterre az Olympique de Marseille stadionjától. Édesapja gyakorta járt a mérkőzésekre, fia viszont otthon maradt, és az erkélyről integetett apjának.

A látvány Stephane szemszögéből
Fotó: Mounier Stephane

– Általános iskolában természetesen a foci volt számomra is a szerelem, azonban nézni a meccseket sosem voltam képes, mert pár perc után elkapott a hév, és én is inkább játszani akartam, mint nézelődni. 12 éves koromban ificsapatban játszhattam, ám az életemben oly sok és gyakori költözések miatt ez végül egy rövid pályafutás lett, a labdarúgás a világversenyek nézésére redukálódott le – mesélte a zenei világban Stephco-ként ismert erősember, aki hozzátette:

– A meccseket eddig csak a televízióban követtem, ám amikor megtudtam, hogy a francia válogatott Magyarországra érkezik, úgy éreztem, hogy ez lesz az a találkozó, amikor személyesen is ott kell lennem a stadionban. Az élmény még a feleségemnek is hiányzott az életéből, így a házassági évfordulónkat részben a Puskás Arénában ünnepeltük. No és micsoda mérkőzésen! A fiaink nagyon jól zártak, jól védekeztek, egyedül ami hibát láttam, hogy a kontratámadások során összevisszaság volt a fejekben. Ettől függetlenül le a kalappal a fiúk előtt, hogy végig bírták szusszal, és szívüket-lelküket kitették a gyepen. Egy rendkívül izgalmas szombat délutánt okoztak nekünk. Természetesen a magyaroknak drukkoltam. Általában amúgy is mindig a gyengébbnek tartott csapatnak szoktam drukkolni, hiszen sokkal izgalmasabb az ő sikerükért szurkolni, mint azokért, akik mindig mindent megnyernek.

„Óriási élmény volt!”
Fotó: Mounier Stephane

Vajon mennyire harapott rá az élő szurkolás ízére ­Stephane?

– Marseille-i gyerek vagyok, egy Olympique de Marseille-mérkőzést mindenképp szeretnék még élőben megtekinteni odakint. Ha pedig valóban Magyarországon kerülne sor az Eb-döntőre, biztosan megpróbálnék rá jegyet szerezni.

Történelmi pillanat
Fotó: Mounier Stephane

Stephane a találkozó alatt rengeteg fotót és videót készített, hogy megörökítsék ezt a felejthetetlen pillanatot, így most olvasóink is ízelítőt kaphatnak a lefújás utáni pillanatokból. Figyelem! Libabőr következik!

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.feol.hu/wp-content/uploads/2021/06/4287295stephcostadion2.mp4"][/video]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!