A fiatal fehérvári modell és a tenger

2018.01.14. 15:30

Redl Zita leginkább egy bevált csapattal, orosz és ukrán fotósokkal dolgozik

Egyszer pálmafák, máskor sivatag vagy a tenger veszi körül fotóin a gyönyörű modellt, Redl Zitát. A lány egyetemet végzett, több nyelven beszél, kipróbálta már magát külföldön – és most éppen a kamera távolabbi oldalán találta meg a számításait.

Szanyi-Nagy Judit

bikinis

Redl Zita a Tóparti gimnáziumban, német–angol szakon végzett, majd a Szent István Egyetem Gazdaságtudományi Karának emberi erőforrások szakjára vették fel.

– Az egyetem mellett főképp diákmunkákat végeztem, de Budapesten hamar megtaláltak a különböző ügynökségek, akik azt ajánlották, próbáljam ki magamat modellként is. Őszintén szólva egyik sem vált be igazán, így aztán elvesztettem az érdeklődésemet a szakma iránt – mesél a kezdetekről a lány.

– Az első négy szemeszter elvégzése után, 2013-ban kiköltöztem Franciaországba nyelvet tanulni, illetve az akkori párommal luxusesküvők dizájnolásával foglalkoztunk. Mi feleltünk az események hang- és fénytechnikájáért, illetve a dekorációért – részletezi.

2015-ben aztán visszaköltözött a fővárosba, hogy befejezze egyetemi tanulmányait.

– Az iskola mellett elkezdtem hostesskedni. Ezzel olyan ismeretségeket tudtam kötni, amik lehetővé tették, hogy elkezdjek komolyabban is foglalkozni a modellszakmával. Kezdetben elsősorban ruhamárkák népszerűsítésével kapcsolatos, illetve egyéb reklámcélú fotózásokra jártam, de smink- és hajmodell is voltam. Élveztem, de éreztem, hogy ez nem annyira nekem való, hiszen nem én voltam a középpontban, hanem egy adott termék – mondja Zita, hozzátéve: 2016 óta inkább glamour jellegű, azaz a modell szépségét kiemelő munkákat vállal, amit örömmel csinál, hiszen így valóban ő áll a középpontban.

Ez pedig látszik is a fotóin, hiszen a fiatal modell szívesen posztolja képeit a közösségi oldalán, hol Budapestről, hol Londonból, Dubajból vagy Amerika különböző pontjairól (például Kaliforniából, Los Angelesből) bejelentkezve.

– Mindig is imádtam utazni, új kultúrákat, embereket megismerni. Kiskoromtól kezdve rengeteget olvastam, ezért külön csodálatos érzés eljutni és élőben is látni azokat a helyeket, amikkel előtte csak a könyvekben találkoztam. A volt barátaimmal Európa nagy részét körbejártuk: voltunk Mauritiuson, illetve a Közel-Kelet és Indonézia egy részét is felfedeztük. A modellmunkák révén tavaly a Maldív-szigetekre, Ciprusra, Törökországba, Ukrajnába és Egyiptomba jutottam el – mondja lelkesen Zita. – Nem sokat vagyok itthon, az év több mint felét utazással töltöm – teszi hozzá.

Zita a modellmunkáin kívül is szívesen utazik.

Redl Zita impulzív személyiségnek mondja magát, nem szeret tervezni, a mának él. Modellkarrierjének köszönhetően számos helyre eljutott már (köztük Ciprusra és a Maldív-szigetekre, ahol képünkön is látható), de még mindig akadnak felfedezetlen helyek, ahova el szeretne utazni. Úgy véli, hazánkban nehéz modellként befutni – elkélnek a jó kapcsolatok
Fotók: Fischer Wanda, Olga Tretyakova

– Augusztus elején a legjobb barátnőmmel elindultunk egy két hónapos körútra. Végigbuliztuk Saint-Tropezt, Párizst, Milánót, Ibizát, Las Vegast és Los Angelest is. Felejthetetlen élmény – emlékezik vissza.

A fehérvári lány a felkéréseket főképp az ismerős fotósoknak és az ő kapcsolataiknak köszönhetően kapja, de megesik, hogy megtalálják a közösségi oldalakon is. Ahogyan fogalmaz: az ilyen felkérésekkel nem nagyon foglalkozik, mert nem igazán bízik az ismeretlenekben.

– Legtöbbet orosz és ukrán fotósokkal dolgozom, van már egy kialakult, nagyon jó csapatunk. A glamour képeim nagy része a külföldi internetes felületeken jelenik meg, de tavaly szerepeltem egy ukrán magazinban, illetve, amire nagyon büszke vagyok, év végén az orosz Playboyban is – mondja.

Fotók: Fischer Wanda, Olga Tretyakova

Persze az emberben óhatatlanul is felmerül a kérdés: nem fél egy fiatal lány, hogy kihasználják? Hogy a modellkarrier negatív oldalával is találkozik?

– Az engem érintő legnagyobb hátránya ennek az életstílusnak az, hogy nehezen tudom tartani a kapcsolatot a családommal, illetve a barátaimmal. Ugyanakkor számtalan új, más szemléletű, kultúrájú embert is megismerek, ami mindenképp pozitívumnak könyvelhető el – válaszol a felmerült aggályaimra. – Általánosságban véve itthon nem nagyon lehet megélni a modellkedésből, mert túl sok hal van egy kis patakban – teszi hozzá.

Mint mondja: nem tervez, a mának él, elég impulzív személyiség. Szeretne minél több helyre eljutni, a jelenlegi legnagyobb álmai között a francia-polinéz sziget, Moorea és Hawaii szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!