Vádirat az asszony ellen

2017.12.12. 07:00

Felfüggesztett börtönt indítványoznak a halott fiú édesanyjának

A Fejér Megyei Főügyészség vádiratot nyújtott be azzal a székesfehérvári nővel szemben, aki 11 éves cukorbeteg gyermeke gondozását elhanyagolta, amely a gyermeke halálához vezetett.

Szabó Zoltán

A nyomozás adatai szerint a gyermek 2017. január 4-én az iskolából hazaérve rosszul lett, hányt, és az állapota később sem javult. A vádirat szerint a vádlott tisztában volt a gyermeke alapbetegségével, a tünetek lehetséges következményeivel: azzal, hogy az anyagcsere felborulása kómához és a gyermek halálához vezethet, ennek ellenére nem kért orvosi segítséget, tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője.

A gyermek halála az ellátatlanság, a gondozási mulasztás következtében bekövetkezett. Élete az időben érkező szakszerű és célirányos orvosi kezeléssel nagy valószínűséggel megmenthető lett volna, olvasható a főügyészség közleményében. Valamint az is, hogy a vádlott előre látta magatartásának következményeit, azt, hogy a gyermek halála az orvosi ellátás hiányában bekövetkezhet, és a cselekményt ebbe belenyugodva követte el. Az ügyészség vádiratában tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!