Velence

2014.04.27. 14:05

80 ezer palántát ültetnek Velencében

A virágos város titulus nem véletlenül védjegye a tóparti településnek. Az idén 80 ezer palánta kerül a közterületekre.

Kovalcsik Katalin

A virágok a megszokottak: petúnia, begónia, dália, büdöske és társaik. A város közterületeire májusban nyolcvanezer kerül ki belőlük, amely vélhetően egész nyáron át díszíti majd a parkokat, sétányok szegélyét és minden helyet, ahol megfordulnak a városlakók, a vendégek.

A fotó régebben készült, de a kastély feljárója mindig csodaszép (Fotó: FMH–arhív)

Benkő Istvánné – aki esztendők óta fő szervezője a virágositásnak – elmondta, az új kerékpárút mellé fácskákat és cserjéket is ültetnek az idén. Az önkormányzat a legfőbb finanszírozó, de több cég és magánemberek is támogatják az akciót. Ahogy lenni szokiott, valószínűleg az idén is ovisok, iskolások, felnőttek szorgoskodnak majd május 17–én a városban, elültetik a virágpalántákat. Az előző három napban a város 101 utcájának 97 utcabizalmija kapja meg a palántákat, hogy elültessék azokat utcáikban. A városban lassan tizenöt éve minden esztendőben szó szerint kivirágoznak a parkok, az utcák, és ami a legfőbb, a lakók – és remélhetőleg a vendégek is – vigyázzák az értékeket, amelyekhez maguk is hozzájárultak munkájukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!