Velence

2014.10.05. 18:45

Hatvan kilós busa a 60. születésnapra

Velence - Vasárnap volt hatvan éves az a szerencsés horgász, aki egy közel hatvan kilós busát akasztott meg a Velencei-tó keleti végén.

Tihanyi Tamás

A szabadbattyáni Radanovics László szombaton éjszaka, 10 óra 45 perckor akasztotta meg a közel hatvan kilós busát, amellyel háromnegyed órát küzdött. A fárasztás során a velencei Drótszamár kempingnél lévő összes horgász kénytelen volt beszedni a szerelését, mert Radanovics Lászlónak több mint száz métert kellett haladnia a hal után.

Az állat aztán feladta a küzdelmet és az ünnepeltnek segítséggel sikerült a partra emelnie: a szákba csak a hal feje fért el. A horgász tízes horgot és harmincas zsinórt használt, csalija csemegekukorica volt. Radanovics László élete eddigi legnagyobb halát fogta ki aznap.

Egy másik horgászhír a Velencei-tóról: a vízhasznosító MOHOSZ kedden újabb pontytelepítést tervez a tó arra alkalmas szakaszain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!