Velence

2013.04.15. 05:48

Négy ország diákjai együtt

Francia, olasz, osztrák és magyar diákok vesznek részt abban a projektben, amelynek utolsó állomása májusban idehaza, Velencén lesz.

Kovalcsik Katalin

Már készül a tartalmas program. Legutoljára Tirolban találkoztak a Comenius programban nyertes intézmények diákjai. Velencéről a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola és Kollégium képviseletében Cserna Laura, Májlinger Georgina, Kovács Péter és Fogarasi Felicián utazott az érdekes tapasztalatszerzésre.

A diákoknak az egy hetes program alatt több feladatot kellett megoldaniuk, de jutott idő az ismerkedésre is. Tiroli társaik segítségével bekukkanthattak az ottani iskola felépítésébe, a tanmenetbe, ismerkedtek a vidékkel, a helyi termékekkel, és természetesen a környék mezőgazdaságával. – A pályázat, amelyben éve vesz részt intézményünk „A mi mezőgazdaságunk, a mi Európánk” nevet viseli – foglalta össze a történéseket Turcsányi Sándorné igazgató.

 

Cserna Laura, Kovács Péter, Fogarasi Felicián, Májlinger Georgina. ők legutóbb csárdás táncoltak Tirolban

– Négy diákunk és a kísérő tanárok jártak Tirolban március 4- 8. között. Szenzációs programokban volt részük a diákjainknak, de előzőleg a másik két országban, az olasz és a francia vendéglátóknál, pályázati nyerteseknél szintén. A projekt a végéhez közeledik, mi leszünk az utolsó állomása. Május 13-17. között lesznek itt a vendégeink, félszáz külföldi diák, tanár, de velük együtt részt vesznek az eseményeken a mi diákjaink közül többen is, a programokat mostanában állítjuk össze. A pályázat szerint minden országnak, intézménynek be kell mutatnia saját mezőgazdaságát, az Európai Unióhoz való kapcsolódást. A projekt címének megfelelően szervezik vendéglátók a magyarországi egy hét eseményeit.

 

Turcsányi Sádorné igazgató is készülődik a vendégfogadásra (Fotó: Pati-Nagy Bence)

– A programok közös nyelve az angol, a diákjaink jól vizsgáztak – folytatta az igazgatónő. – Velencén bemutatjuk az iskolánkat, a diákok az itteni vendégházakban laknak majd. A terveink szerint az érkezés napján az intézményben lesz a fogadás, elvisszük őket a szári Borsó Béla lovasiskolájába, az agárdi pálinkaházba. A Balaton mellé szakmai programot – a Vízminőségkutató Intézetbe megyünk – és hajókirándulást is tervezünk.

Martonvásáron meglátogatunk egy szürkemarha farmot, és természetesen a kutatóintézetbe is elmegyünk. Kérték, hogy Budapest és Szentendre se maradjon ki, szervezzük az utat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!