SÉTA

2019.01.30. 07:05

Királyválasztás a Széchenyiben

Hosszas kampányolás és programszervezés után az új király hatalmas előnnyel uralhatja a Széchenyi Szakgimnázium trónját!

A diadalmas 12.A Fotó: A szerző

A végzős 12.A osztály legnagyobb örömére közelgett a királyválasztás és a kampányidőszak. A versenyen az utolsó éves diákok a Széchenyi Szakgimnázium királyi posztjáért küzdöttek. A csapat számos ötletet prezentált, de mégis talán az egyedi osztálypóló aratta a legnagyobb sikert. Sok-sok plakát díszítette az iskola folyosóit, lépcsőfordulóit, műhelyeit.

A diadalmas 12.A
Fotó: A szerző

Amint november 8-án elkezdődött a kampányolás, minden osztály sütiosztásokkal és fakultatív programokkal próbálta elcsábítani diáktársait. Közeledett december 1-je, a választás napja, és a kampányvideók bemutatása. A hangulat egyre csak fokozódott, mindenki izgatottan várta a nagy napot. Elérkezett a szombat, amikor eldőlt, hogy ki lesz egy napig az iskola igazgatója. Minden osztálynak elő kellett „állítani” egy jelöltet, aki képviselte a társait. A királyjelöltek egy rövid beszéddel indítottak, a hangulat fokozása érdekében, melyet a mi A osztályunk egy zenei aláfestéses, cukorszórós bevonulással konferált. Miután lezajlottak a monológok, lejátszották az osztályok videóit. Egy-két film nagyon jól sikerült, ilyenkor el is bizonytalanodtunk. Mindenhol csak azt lehetett hallani, hogy „Ez nagyon jó volt!” vagy „Hú, én rájuk fogok szavazni!” – és végül Horváth Lajos Zoltán igazgatóhelyettes úr – bemutatva a szavazási platformot – elindította a voksolást, amelyre 30 perc állt rendelkezésünkre. Minden végzős az alsóbb tagozatosok segítségére sietett. A szavazás lezárult, és izgatottan, síri csöndben várta mindenki az eredményt. Az eredményhirdetés alatt egybekarolva vártuk a nyertest. Az igazgatóhelyettes úr hangosan kiáltott fel: „Az idei év győztese hatalmas fölénnyel Baxter Ádám és a 12.A.”

Megtört a csend és mindenki kiabálva ünnepelte a győzelmet.

Heim Tamás, 12.A

Széchenyi szakgimnázium, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!