Utazó

2014.09.11. 09:48

Üresek lennének a szállások a Szép kártya nélkül? (x)

Nyaralás, hosszú hétvége tervezés kapcsán talán Ön is gyakran fizet a nagy népszerűségnek örvendő Szép kártyával.

Nem véletlen, hogy a munkavállalók szívesen választják szállás, étkezés vagy szabadidős elfoglaltság finanszírozásához a plasztikkártyát, hiszen akár jelentősen megkönnyítheti a kiadások tervezését. Nemcsak számukra tartogat kedvező lehetőségeket a rendszer, hanem a munkaadók és az idegenforgalom terén tevékenykedők is élvezik előnyeit. Idén nyáron is rendkívül sokan választották fizetőeszközként a kártyát akár éttermekben, akár fürdőkben és szálláshelyeken. A  szallaskeres.hu kimutatásai szerint gyakran érdeklődnek a családok, baráti társaságok kifejezetten olyan szállodák, vendégházak, apartmanok iránt, melyek a Szép kártya elfogadóhelyek közé tartoznak.

Az elmúlt év tapasztalatai és a kártyahasználati szokásokra vonatkozó friss információk is arra engednek következtetni, hogy a Pihenőkártya rendszere beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A bevezetés célja alapvetően a kedvező adózási feltételek biztosítása mellett a hazai idegenforgalom élénkítése volt, amely mára valóban érvényesülni látszik. Még a folyamatosan növekvő árak és a Balatonnál észlelhető drágulás ellenére is jóval többen kelnek útra a családdal nyaranta vagy használják ki pihenésre a hosszú hétvégéket, mint néhány évvel ezelőtt.

Egyes szakemberek azt is hangsúlyozzák, hogy a Szép kártya nélkül a hazai szálláshelyek koránt sem örvendenének akkora népszerűségnek, mint az jelenleg tapasztalható. Az okok nyilvánvalóak, hiszen az elfogadóhelyek iránti kereslet jelentősen megnőtt a rendszer kiépülése óta. Mivel a vendégek zsebében több marad, ha a Szállás alszámlát használják fel fizetésre, így egyértelmű, hogy szívesen élnek ezzel a lehetőséggel. A munkaadótól függően akár évi 225 000 forintot is kaphat a munkavállaló, melyből saját és a vele együtt érkezők kiadásait is fedezheti mind szállás, mind étkezés kapcsán.

Az apartmanoknál, vendégházaknál és kisebb garniszállóknál magasabb árszínvonalat képviselő wellness szállodákban is jó néhány éjszaka erejéig megszállhat ekkora összegből a család. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy főleg a családdal érkezők még mindig szívesebben választják az apartmanokat, melyek főzési lehetőséget és némileg több szabadságot biztosítanak, mint a gombamód szaporodó wellness hotelek. Természetesen ez utóbbiak sem szenvednek hiányt vendégekben, hiszen még a téli időszakban is fürdőzési lehetőségekkel és wellness szolgáltatásokkal állnak a turisták rendelkezésére.

Amennyiben még most tervez egy késő nyári, kora őszi utazást, a szálláskereső weboldalak kétségkívül egyik legkedveltebbike, a szálláskérés.hu remek ajánlatokkal várja az érdeklődőket. Az időszakonként kínált akciós csomagajánlatok lehetővé teszik, hogy olyan szolgáltatás kombinációkat is kipróbáljanak a pihenésre, kikapcsolódásra vágyók, melyekért egyébként fizetniük kellene. A gyakran fürdőkkel egybeépített komplexumokban nemcsak a szállás megoldott, hanem étkezési lehetőség is várja a turistákat, akik természetesen ezt is fizethetik a népszerű Széchenyi Pihenőkártyával. Az elfogadóhelyek közé csatlakozók tehát egyértelműen előnyeit látják a rendszernek, és ez az utóbbi évek bevételein is meglátszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!