Jégkorong

2017.10.15. 20:11

Kevés gól, kevés pont – Hazai jégen sem alkotott maradandót a Fehérvár AV19

SZÉKESFEHÉRVÁR Vereséggel kezdte az EBEL alapszakaszának második körét a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

A sérüléséből felépült David Gilbert (kékben) szerzett vezetést a Fehérvárnak

Fotó: Nagy Norbert

Antonin Manavian nélkül fogadta a sereghajtó Fehérvár AV19 együttese a meccset a tabella 5. helyéről váró Innsbruckot, a francia védő palánkra lökés miatt kapott két mérkőzésre szóló eltiltást.

Fehérvári lövésekkel indult a meccs, de Uotila távoli lökete a kapu fölé pattant, majd nem sokkal később Stipsicz a bal oldalról próbálkozott, Swette zárta a szöget. Az Innsbruck könnyedén fejlődött fel a kontrákból, Paulweber közeli lövését Rajnának kellett védenie. Aztán emberelőnybe került a Volán, de csak egyszer mozgatta meg a kapust, azután már nem tudott támadást vezetni. A 8. percben Szabó Krisztián robogott fel a jobb oldalon, megnézte magának a jobb felsőt, de centikkel tévedett. A harmad derekán majdhogynem a Cápák gondoskodtak a fehérvári gólról: késleltett büntetés alatt terelgették a pakkot az osztrákok kapus nélkül, mikor Clark hátrapasszolt, s a palánkról az üresen hagyott kapu felé vánszorgó korongot Lindner érte utol még időben. De ami késett, meg is érkezett. A 14. percben Erdély szerzett korongot a vendégharmadban, fonákkal a kapu elé húzta, a felépült David Gilbert pedig remek ütemben érkezett, egyből a hálóba pofozta a pakkot, 1-0. A második játékrészt egy áthúzódó kettős fórral kezdte a Fehérvár, de a 11 másodperces dupla előny nem volt elegendő gólhelyzet kialakítására, s a maradék másfél perces szimpla létszámfölényben sem kellett tornáznia Swettének. Kiegyenlített volt a játék a következő percekben, mígnem a 26. minutumban Clark rázta le magáról a védőket, s középről, fonákkal vette be Rajna ketrecét, 1-1. Nagy szükség lett volna a hatékony előnyös játékra, de két alkalommal sem sikerült élni a lehetőséggel. A harmadik periódus nem hozott ugyan ádáz küzdelmet, az Innsbruck mégis örülhetett, a 44. percben Yogan talált be közelről, 1-2. Enerváltan játszott a Volán, ráadásul 5 és fél perccel a vége előtt egy eladott korongból Bishop emelt a keresztvas alá, 1-3. Úgy tűnt, eldőlt, de Latendresse némi szerencsével visszazárkóztatta a Volánt, 2-3. Laporte levitte kapusát, de Lammers könnyedén talált az üresen hagyott ketrecbe, 2-4. A Fehérvár továbbra is gólínségben szenved, így pedig nem lehet meccset nyerni.

A sérüléséből felépült David Gilbert (kékben) szerzett vezetést a Fehérvárnak
Fotós: Nagy Norbert

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvár AV19-HC TWK Innsbruck „Die Haie” 2-4 (1-0, 0-1, 1-3)

Székesfehérvár, 3156 néző. V.: Grumsmen, Piragic (Gatol, Jensen)

Fehérvár: Rajna – Uotila, Jyrkkiö, Erdély (1), Latendresse 1, Gilbert 1 (1) – Harty, Vidmar (1), Szabó K., Hári, Vincze – Stipsicz. Szabó D., LoVecchio, Music, Luttinen (1) – Szabó B., Kiss Zs., Kocsis, Reisz, Sárpátki.

Vezetőedző: Benoit Laporte.

Innsbruck: Swette – Lindner, Ouellet-Blain, Bishop 1, Spurgeon, Lammers 1 – Pedevilla, Wehrs, Yogan 1 (1), Clark 1 (1), Wahl (2) – Guimond, Nußbaumer, Poulsen, Schennach, Paulweber – Huber, Bär, Teschauer, Sedivy.

Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 6 illetve 18 perc Kapura lövések: 43-30​

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában