Székesfehérvár

2014.11.14. 19:45

Pályaválasztás előtt állók figyelmébe

Székesfehérvár - Szombaton 14 óráig tekinthető meg az a pályaválasztási kiállítás, melyet a Munkaügyi Központ szervezett.

B. Kiss László

A rendezvényen, melynek a Türr István Képző és Kutató Intézet fehérvári igazgatósága ad helyet a Seregélyesi úton, csaknem hatvan kiállító vesz részt. Túlnyomórészt Fejér megyei középiskolák. Így a kiállítás elsősorban a hetedik és nyolcadik osztályosok számára nyújt segítséget a továbbtanulásban, illetve a pályaválasztásban.

Érdeklődő fiatalok egy csoportja a pályaválasztási kiállításon. Fotó: ÖKK

A kiállítást péntek reggel Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára nyitotta meg, köszöntőt mondott Simon László kormánymegbízott, valamint Égi Tamás, a székesfehérvári önkormányzat alpolgármestere.

A kiállításhoz kapcsolódó szakmai tanácskozáson az államtitkár is előadást tartott. Czomba Sándor elmondta: drámai mértékben csökkent a szakiskolák tanulóinak száma, ugyanakkor a jó szakemberek hiányát nem csak a gazdaság szereplői, de a hétköznapi emberek is érzik. A szakképzés fejlesztése megköveteli, hogy több vállalkozást, céget vonjanak be a képzésbe, hiszen azoknak jelenleg csupán a három százalékuk vállal szerepet a tanulók oktatásában. A tervek között szerepel az iskolai szakképzésben való részvétel korhatárának kitolása, vagy esetleges eltörlése is – tűnt ki az államtitkár szavaiból. A kiállításnak tavaly 3200 látogatója volt. A standok között járva találkoztunk az iszkaszentgyörgyi iskola nyolcadikosaival, akik elégedetten jelentették ki: nem bánták meg, hogy ellátogattak a kiállításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!