Székesfehérvár

2015.12.23. 12:21

Kinek a nevében született a tiltakozó nyilatkozat?

Székesfehérvár - Nem a Szent György Kórház orvosainak, hanem a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Fejér Megyei területi Szervezete néhány tagja nevében született az egészségügy elkeserítő helyzetéről, a várható bérfeszültségről megfogalmazott nyilatkozat.

Szabó Zoltán

Ez volt a lényege annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a Szent György kórházban tartottak  az intézmény vezetői és a MOK megyei elnökének részvételével, a Fejér Megyei Hírlapban és a feol.hu-n is megjelent nyilatkozat okán.

Csernavölgyi István főigazgató főorvostól megtudtuk: a kamara megyei elnökével egyetértettek abban, hogy történt egy nem túl szerencsés kommunikációs hiba. A kamara honlapján  megjelent nyilatkozatot a Szent György kórház orvosainak nevében tették közzé, márpedig az intézményben dolgozók, mint kiderült, nem is tudtak a tiltakozásról, amit legfeljebb tizen írtak alá.  Így a honlapon korrigálják a hibát, és ott  aláíróként a Magyar Orvosi Kamara néhány tagja  szerepel  ezentúl. Csernavölgyi kérdésünkre  elmondta, hogy a nyilatkozat   okozott feszültséget  az intézményben,  márpedig   arra törekednek, hogy az utóbbi években jelentős fejlődésen  átesett intézményt  képzett és elismert gárdával  működtessék.

Derényi Gábor  megyei kamarai elnök arról beszélt, hogy voltak, akik nem értettek egyet a kamarai tagok által megfogalmazottakkal.  Ám  a súlyos problémák ettől még léteznek  és hosszú évek  halmozódnak. A kamara által indított akció nem barátságtalan lépés,  nem ultimátum, hanem a kétségtelenül meglevő gondok  felvetése. A  kamara egyébként mindig  jó kapcsolatot ápolt az intézmény vezetésével, így a kért és említett korrekciót is elvégzik a honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!