Székesfehérvár

2013.05.21. 12:00

Katonai versenyek: várpalotai győzelem, fehérvári 2. és 3. hely

Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Székesfehérváron elsőként csatlakozott 2010 szeptemberében a Katonasuli programhoz, idén már negyven diák tanulja a katonai alapismereteket, amely tárgyból már érettségizni is lehet.

Tihanyi Tamás

Az iskolában szabadon választható tárgyként tanítják a tantárgyat. Ennek érdekében avatott kedden az intézményben oktató szaktantermet Vargha Tamás honvédelmi államtitkár.

Ezután kezdődött az iskolában a katonai ifjúsági összetett csapatverseny alaki gyakorlattal, menetdalokkal, akadálypálya-versennyel, honvédelmi totóval.

Fotó: Bödő Viktória

Első helyen a várpalotai Faller Jenő Szakképző Iskola csapata végzett (Unofer Attila, Farkas Attila felkészítő tanárokkal Sugár Nándor, Rába Dóra, Tenk Martin, Kanizsár Richárd, Szelestei Zsolt, Mónos Dávid, Antal Benjamin, Rácz Alex, Pásztor Alexandra és  Kaszás Krisztián).

Második lett az Árpád Szakképző Kaktuszok csapata (Schindele Antal felkészítő tanárral Pozsgai György Bence,  Grimm Axel, Tieger Fruzsina, Nagy Dávid, Prill Tamás, Kaposvári Péter, Hushegyi Csaba, Kelemen Dávid.)

Harmadik az árpádos civil-osztag csapat lett (Dézsenyiné Kiss Éva felkészítő tanárral Németh Bence, Rózsa Márk, Dávid László, Oláh János, Kovács Gyula, Józsa Balázs, Szabó Bernadett, Nyireti Alexandra, Papp Márk és Putyra Annamária).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!