Székesfehérvár

2016.10.11. 17:16

Először választottak lányt a fehérvári diáktanács élére

Székesfehérvár – Első alkalommal választottak női elnököt a székesfehérvári diáktanács élére. A vasváris diáklány újító elképzelésekkel nyert.

S. Töttő Rita

Hatodik alkalommal tartott tisztújító közgyűlést a Székesfehérvári Diáktanács, melynek eredménye mérföldkőnek tekinthető: Nagy Boglárka Zsófia, a Vasvári Pál Gimnázium diákja személyében első alkalommal választottak ugyanis a diákok hölgyet a tanács élére. Az alelnöki poszt esetében  pedig mind a három jelölt esetében ugyanannyi szavazat érkezett, ennek értelmében Édes Anna (Ciszterci Szent István Gimnázium), Varga Antónia Laura (SZKC I. István Középiskola) és Muskovits Dávid (SZKC Váci Mihály Ipari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium) is alelnök lett.

Mészáros Attila és Molnár Tamás az új elnökkel és alelnökökkel  Fotó: Simon Erika

Az új elnök az eddigi tervek folytatását, a társadalmi felelősségvállalást, valamint a helyi diákélet felpezsdítését tűzte ki célul, árulta el a Fejér Megyei Hírlap kérdésére. Nagy Boglárka Zsófia hozzátette: fontos, hogy a diákok foglalkozzanak komoly témákkal, ám mindemellett a hétköznapok hajtásából is ki kell szakadni időnként – ebben is segítséget kívánnak nyújtani a jövőben is a diáktanács lehetőségei szerint.

Nagy Boglárka Zsófia Fotó: Simon Erika

– Az előző ciklusban nagyon jó munkát végzett Bódig Péter, akinek a terveit szeretném továbbvinni – köszönte meg az új „elnök kisasszony” az előző vezető munkásságát. A fiatal, Polgárdiban élő hölgy egyébként rendkívül jó üzenetként értékeli, hogy végre lány  kerülhetett a diáktanács élére, s mint mondja, igyekszik úgy fogadni a kihívást, amelyben kipróbálhatja magát.

Nagy Boglárka Zsófia (jobbra) az alelnökökkel  Fotó: Simon Erika

Boglárka egyébként, akinek három bátyja és egy nővére van,  a jövőben is csak olyan területen tudja elképzelni magát, amely a szervezéssel, pörgős életritmussal összefügg:

– Mindenképpen egyetemre szeretnék menni, gazdálkodás, menedzsment területén tudom elképzelni magam – árulta el. Mészáros Attila alpolgármester pedig a tanácskozás végén hangsúlyozta: az emberi erőforrások minisztere 2014 után 2017-ben ismét Székesfehérvárt kérte fel, hogy adjon otthont a következő országos diákparlamentnek, amelyet februárban rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!