Székesfehérvár

2016.04.13. 13:34

Szombaton összetekerünk! - Új túraútvonalon a Gaja-völgy mélyére

A túra során meglátogathatunk kastélyokat, pihenhetünk tóparton, barangolhatunk erdőben és gyönyörködhetünk a felbukkanó dombokban. Az útvonal hol sík, hol dombos, kezdő és gyakorlott túrázóknak is ajánljuk.

FMH-információ

A Magyar Kerékpárosklub Összetekerünk! címmel regionális zöld turizmusfejlesztési programot indított több régióban, melynek során, új kerékpáros túraútvonalat jelöltek ki Székesfehérvár és Bodajk között is.

A Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és térsége területi szervezete által kijelölt túraútvonal oda-vissza 55 kilométer: Iszkaszentgyörgyig kerékpárúton, onnan kisforgalmú, aszfaltozott műúton tekernek majd a bringások.

A nagyon attraktív, változatos tájképű kerékpáros túraútvonal során meglátogathatunk kastélyokat, pihenhetünk tóparton, barangolhatunk erdőben és gyönyörködhetünk a felbukkanó dombokban. Az útvonal leginkább sík terepen vezet, éppen ezért kezdő és gyakorlott túrázóknak is ajánlják. A kétkeréken Székesfehérvárról a Gaja-völgybe elnevezésű túra Iszkaszentgyörgyön át vezet, majd Kincsesbányán át Fehérvárcsurgóig, a végállomás pedig Bodajk.

A gyülekező április 16-án szombaton,  fél 9-től lesz a Hatpöttyös étterem

előtt. A túra ingyenes és ha csak nem dézsából ömlik, eső esetén is megtartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!