Székesfehérvár

2016.04.04. 08:52

Székesfehérvári diákok a Zrínyi Ilona Matematikaverseny díjazottai között

Kecskeméten rendezték március végén a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjét, amelyen Fejér megyét 12 tanuló képviselte.

A díjazottak között három székesfehérvári diák is büszkélkedhetett kiváló eredménnyel a Hétvezér Általános Iskolából; az intézmény az általános iskolák között országos III. helyezett lett. A tavaszi szünet idején, március 23-25. között rendezték meg a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjét Kecskeméten, ahol Fejér megyét 12 tanuló képviselte. Az eredményhirdetésén három tanulót díjaztak a Hétvezér Általános Iskolából: - a 3. évfolyamosok között VIII. helyezett lett Zeiler-Rausch Réka, - az 5. évfolyamosok között a XVI. helyet szerezte meg Jóni Boglárka, - a 6. évfolyamon pedig Riba Dániel VII. helyezett lett.

Az általános iskolák között országos III. helyezett lett a Hétvezér Általános Iskola. A Zrínyi Ilona Matematikaversenyen elsősorban a tanulók logikus gondolkodását mérik fel. A Zrínyi és a Gordiusz Országos Matematikaversenyeken rendre kimagasló eredményt elérő székesfehérvári intézmény már huszonötödször rendezte meg a megmérettetés Fejér megyei fordulóját. A versenyen a megyéből közel 50 település majd 2000 tanulója mérte össze tudását a különböző évfolyamokban. Az országos döntő eredményeiről részletesen itt olvashat.

Szöveg: Fraller Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!