Székesfehérvár

2015.09.30. 17:53

Újjáélesztették a hagyományokat

Székesfehérvár – Az idei szüret se múlhat el a Maroshegyi Böndörödő nélkül. Nyolc esztendeje azért kezdték el feléleszteni a régi hagyományokat, hogy a maroshegyi emberek összetartóbb közösséget alkossanak.

Gábor Gina

A hintós, zenés szüreti felvonulás az idei Böndörödőn, október 3-án sem marad el ahogyan természetesen lesz főzőverseny is, amelyen a kötény-díjért lehet vetélkedni bogrács-, illetve tárcsás ételekkel. Erről szerdán Brájer Éva, Maroshegy képviselője és a Böndörödő házigazdája, szervezője a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár vezetője, Iszkádi Erika sajtótájékoztatón számolt be.

A Böndörödő hintós, zenés felvonulás nélkül elképzelhetetlen. Fotó: FMH-archív

A színpadon bemutatkoznak a maroshegyi intézmények, közösségek: a Szent Kristóf Ház, a Táncsics iskola, az óvoda és az Ikarus táncegyüttes szüreti műsorral lép fel, a Sóstói Dalkör népdalcsokrot ad elő. Emellett vásári komédiákkal szerepelnek a Langaléta Garabonciások, operettválogatást ad elő Keller János és Váradi Eszter Sára, fellép a Fehérvár Big Band és a Coco Loco.

Az idén először süteményversenyt is hirdetnek, a sodrófa-díjért. Szombaton 10 órától 13 óráig várják a szürethez köthető süteményeket a pályázóktól. Évről évre sikeres a madárijesztő verseny, ez tehát az idén sem maradhat el, emellett először hirdetnek megmérettetést töklámpás faragásban is. Egész nap várja a közönséget a népművészeti és iparművészeti vásár, a művelődési házban működő kézműves körök pedig tárlaton mutatkoznak be. A könyvtár nyitott napot tart a Böndörödőn, ingyenes beiratkozással térítésmentes számítógép-használattal, textilkönyv-készítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!