Székesfehérvár

2015.05.31. 21:21

Lámpások az égben Székesfehérváron

Székesfehérvár - Koncertek a színpadon, Kresz-szabályok a téren és léggömbök az égben az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű rendezvény sarokpontjai.

Fejér Megyei Hírlap

Az Ezer Lámpás Éjszakája - mint civil kezdeményezés 2011-ben jött létre Magyarországon, hogy felhívja a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó statisztikájára, hogy segítséget nyújtson az eltűnt fiatalkorúak felkutatásában és hangsúlyt fektessen a preventív intézkedések fontosságára. Vasárnap délután Gájer Bálint fellépésével kezdődött a program az Alba plaza előtti téren, aztán jöttek sorra a többiek: Bozsek Márk és zenekara, Szén Alexandra és a Budapest Voices. A civil sátorban felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők a gyerekeltűnések statisztikájáról és a csellengés veszélyeiről is. A többi csatlakozó városhoz hasonlóan Fehérváron is este fél 10-kor kezdődött a látványos, szimbólum értékű zárás: egyszerre emelkedtek a magasba a lámpásokkal kivilágított léggömbök, hogy az éjszaka sötétjében is mutassák meg az eltűnteknek a hazavezető utat.

A játékfesztivál kavalkádja után a plaza előtt is találtak érdekességet a gyerekek. Fotó: Molnár Artúr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!